Kan være siste brikken i puslespillet

Kenny Dalglish er av den oppfatning at den nyinnkjøpte høyrebacken Glen Johnson kan være utslagsgivende til at Liverpool i år endelig kan ta steget helt til topps i Premier League.

Nyansatte Kenny Dalglish tror Glen Johnson kan være den siste brikken i puslespillet som mangler før Liverpool kan ta sitt 19. ligagull. Den røde legenden er en stor fan av Liverpools nyinnkjøpte høyreback, og tror han kan markere seg på samme måte som en rekke av klubbens offensive hjørnestener på 70- og 80-tallet.

Svake hjemmeopptredener som resulterte i uavgjort mot lag som Stoke, Fulham, West Ham og Hull kostet blant annet de røde åtte poeng, som hadde vært mer enn nok til å vinne ligagull på bekostning av Manchester United. Dalglish tror nå at Johnson kan være med på å vende slike uavgjortkamper til seiere på hjemmebane.

- Vi er alle klar over hvor vi slet forrige sesong, og det var nettopp det å gjøre kål på de dårligere plasserte lagene når de kom til Anfield får å spille med elleve mann bak ballen, analyserer skotten.

- Misforstå meg rett, det er minst 18 andre klubber i Premier League som ville byttet posisjon med oss, men forskjellen mellom gull og sølv i fjor var muligens de poengene vi sløste bort foran egne fans.

- Problemet vi hadde var å bryte ned forsvaret for å skape sjanser for våre spisser, og det er i den anledning Johnson er hentet inn for å hjelpe oss. Offensive sidebacker har alltid vært viktig for måten Liverpool har spilt på, helt tilbake til Shanklys dager, mimrer Dalglish.

- Jeg tror Glen Johnson vil vise seg å være en meget god nyervervelse og jeg tror også han kan forbedre seg som forsvarsspiller på Anfield. Han har vist at han kan angripe, og det faktum athan har gjort høyrebackn til sin på det engelske landslaget under Fabio Capello beviser at han kan forsvare også, skryter legenden videre.

- Ved å arbeide sammen med Rafa og spille i samme forsvarsfirer som rutinerte karer som Carra, vil gjøre ham bedre på lang sikt. Når det kommer til stykket, jo flere angrepsvåpen man kan hive fremover, jo bedre vil det være for våte utsikter denne sesongen.

- Johnson er britisk, så han trenger ikke slite med kulturforskjeller for å finne seg til rette på Melwood, samtidig som han kjenner flesteparten av spillerne etter å ha spilt med eller mot dem i liga og cup, så utgangspunktet er positivt.

- Slik jeg oppfatter det, har jeg stor tro på at Glen Johnson vil vise seg å være et meget godt kjøp for Liverpool, avslutter King Kenny.