Kelly tror the Terriers var det riktige valget

Martin Kelly er imponert over Huddersfield som klubb, og håper å ta lærdom av fast førstelagsspill med mer erfarne spillere. AFC Liverpool til finale. United tok tilbake førsteplassen.

Martin Kelly har funnet seg godt til rette i Huddersfield, hvor han er utlånt ut denne sesongen. 18-åringen har fått skryt for sine opptredner så langt, og både spiller og de to klubbene virker fornøyde med avtalen.

- Mitt førsteinntrykk er virkelig godt. Jeg er veldig imponert over støtteapparatet og spillerne her. Treningene har vært veldig gode, og det er mye kvalitet i laget her, sier Kelly til Yorkshire Evening Post.

Den engelske U19-spilleren hadde som kjent tilbud fra flere klubber, men takket nei til tilbud fra Championship for å komme til Huddersfield.

- Jeg spilte kamp for England U19 for en tid tilbake, og hadde noen alternativer da. Men jeg, og trenerne mine på Anfield, følte at dette var den rette overgangen for meg, og jeg føler jeg har tatt det rette valget. Jeg kan knapt vente på å få mer League One-erfaring. Det var flere klubber jeg kunne valgt, men jeg følte Huddersfield var den rette å velge, og jeg har virkelig blitt imponert over kvaliteten på spillerne. De er mer enn gode nok.

- Manageren vet hva han gjør, og de har imponert meg med sin erfaring. De har latt meg finne meg til rette, og det har vært enkelt fordi de har vært så dyktige.

Whiston-fødte Kelly spilte venstreback i sin debut - en posisjon han ikke har forsøkt seg i tidligere.

- Jeg har aldri spilt venstreback før, så det var rart å starte i den posisjonen. Men kampen gikk unna, og jeg kom inn i det. Jeg spilte en grei kamp, så det var bra. Det var høyt tempo, og vi spilte god fotball, så vi fortjente definitivt seieren.

Han ble også spurt om hvordan det var å gjøre sin Liverpool-debut foran 30.000 på Philips Stadion i Eindhoven.

- Det var fantastisk, og du kan knapt tenke deg lydnivået fra publikum. Det var over 30.000 der, så det var storartet. Det å komme inn for Carragher var også litt annerledes, så jeg var storfornøyd. Jeg håper bare jeg får flere slike sjanesr i årene som kommer. Ting går bra for Liverpool.

- Det er viktig hvilke valg du tar på dette tidspunktet av karrieren, for jeg er fortsatt ung og må fortsette å gjøre de rette tingene. Jeg må lære fra de eldre og mer erfarne spillerne.

Forsvareren har tidligere i karrieren slitt med ryggproblemer, noe som holdt ham ute av fotballen i halvannet år.

- Jeg måtte ha hvile og en operasjon, og var ute i mellom 16 og 18 måneder. Det var en tøff periode for meg. Det var da jeg var mellom 15 og 17 år gammel, og jeg vokste rett og slett for mye samtidig som jeg trente for mye, Jeg var bekymret da jeg hadde operasjonen, men det var bra jeg hadde den mens jeg var ung og ikke når jeg var i 20-årene. Det ville vært annerledes å være ute i over et år nå. Legen behandlet meg flott, og det samme gjorde klubben. Det gikk fint å komme tilbake, og forhåpentligvis kan jeg nå legge skadeproblemene bak meg.

18-åringen vet at han har mye å lære.

- Jeg vil bare konsentrere meg om utviklingen min og meg selv som spiller. Jeg er fortsatt ung, og har mye å lære fremover. Jeg må bare spille kamper, lære av mine feil, og fortsette å utvikle meg, avslutter Kelly.

AFC Liverpool til finale
Nyoppstartede AFC Liverpool slo i helgen Norton United 2-0, og dermed 4-1 sammenlagt - noe som førte dem til en finale allerede i deres første sesong. Nå møter de Padiham i finalen i Vodkat Trophy.

AFC Liverpool planlegger ellers en Hillsborough-markering på sin neste hjemmekamp, førstkommende tirsdag. Igjen er det Nortin United som står på motsatt banehalvdel, denne gang i ligaen. Kampen på Valerie Park har avspark 20.45 norsk tid.

United tok tilbake førsteplassen
Liverpool fikk bare være på tabelltoppen et døgn, etter Yossi Benayoun sin dramatiske avslutning.

Et sterkt redusert Manchester United møtte i dag formsvake Aston Villa på Old Trafford, og selv om gjestene fra Birmingham ledet til det gjensto ti minutter, klarte vertene å snu det hele med en dramatisk scoring på overtid.

Dermed er Liverpool igjen ett poeng bak. Skal Liverpool ha en sjanse på å vinne Premier League denne sesongen, må rivalen fra Manchester avgi poeng i minst to av sine gjenværende åtte ligakamper.