Kenny glad for å være tilbake

Kenny Dalglish ser frem til å ta fatt på jobben som klubbambassadør og rådgiver innen Liverpools ungdomssatsing. - En fantastisk mulighet, sier King Kenny. Rafa glad for å ha Kenny med på laget.

Omveltningene har vært store ved Liverpools akademi i Kirkby i sommer. Frank McParland har blitt ansatt som akademidirektør, og skal nå rapportere direkte til Rafael Benitez. Men Kenny Dalglish vil også inneha en nøkkelrolle ved akademiet sammen med McParland. King Kenny vil nemlig ha sin daglige base på akademiet. I dag var han tilbake på jobb i Liverpool FC for første gang siden februar 1991.

- Jeg snakket med Rafa for noen måneder siden, og ting har bare utviklet seg derfra. Nå har tankene båret frukter, og jeg er veldig spent på hva fremtiden vil bringe, og også litt nervøs, medgir Dalglish til liverpoolfc.tv.

- Jeg tar det som et kompliment at manageren stoler på meg, og jeg er en heldig kar som får komme tilbake til klubben. Når du forlater en klubb er det sjelden du får sjansen til å returnere, så jeg er heldig som har fått en slik fantastisk mulighet, legger han til.

- Rafa har tatt en veldig modig beslutning ved å omstrukturere akademiet. Det er veldig mye positivt som skjer her, og det føles bra å være her nå. Det er fantastisk at jeg får være en del av dette.

- Folk som kommer til akademiet bør være henrykt over at Rafa har vist så stor interesse for utviklingen av unge spillere. Alle vet at det viktigste laget i klubben er førstelaget, og forhåpentligvis kan vi begynne å produsere spillere som kjemper om en plass i Rafas fremtidsplaner. Det vil ikke skje over natten, men jeg ser frem til å jobbe sammen med Frank McParland og alle de andre ved akademiet. Jeg lover å gjøre jobben etter beste evne.

Dalglish skal også jobbe med klubbens kommersielle utvikling.

- Det er mange oppgaver som må gjøres, og jeg vil gjøre alt jeg blir bedt om. Jeg er bare henrykt over å være tilbake, kommenterer han.

Rafael Benitez er i alle fall glad for å ha King Kenny om bord på skuta.

- Jeg er oppriktig glad over at Kenny nå er en del av staben. Vi var på utkikk etter noen som hadde de nødvendige kunnskapene og lidenskapen for klubben, og Kenny er rett mann.

- Han vil hjelpe til med utviklingen av spillere på akademiet, og han vil også inneha en rolle som klubbambassadør. Dersom det er noen som er skikket til å reise verden rundt på vegne av Liverpool FC, så er det han.

- Når du snakker med ham om spillere og spillesystemer, så er det åpenbart at han er en erfaren kar. Det er bra for klubben, og også for de unge spillerne som kommer opp gjennom systemet.

- Vi endrer på ting ved akademiet, og vi henter inn nye ideer og nye folk. Men vil bevarer klubbens sjel og klubbens hjerte. Kenny har spilt for denne klubben, og han har vært manager for denne klubben. Han har gjort alt. Han er en fantastisk tilvekst for oss.