Klart for det 212. Merseyside-derby

Everton og Liverpool har møtt hverandre 211 ganger. De røde har vunnet 82, de blå 65. På 180 ligamøter har Liverpool vunnet 68, mens Everton har vunnet 56.

I fjor vant Liverpool 2-0 i ligakampen på Goodison Park, takket være to scoringer av Fernando Torres etter pause. Det var de rødes sjuende seier på de ni siste besøkene hos de blå.

På Anfield spilte lagene 1-1 i fjor. Steven Gerrard ga Liverpool ledelsen, men Tim Cahill utlignet med kun tre minutter igjen å spille. Seks dager senere møtte lagene hverandre i 4.runde i FA-cupen på samme arena. Også denne gangen ble det 1-1. Everton tok ledelsen ved Joleon Lescott, men Steven Gerrard utlignet. Omkampen på Goodison vant Everton 1-0, etter at Dan Gosling scoret like før slutt i andre ekstraomgang.

Dersom Liverpool skulle slå Everton på søndag, vil det bare være tredje gang i klubbens historie at man har vunnet tre ligakamper på rad på Goodison.

Liverpool har faktisk bare tapt to av de siste 11 lokaloppgjørene på Goodison, og har vunnet sju av de siste ni.

I Premier League har Liverpool bare tapt to av de siste 19 kampene mot Everton. De røde har imidlertid sluppet inn mål i samtlige bortekamper i ligaen denne sesongen.

Glen Johnson, Alberto Aquilani, Sotirios Kyrgiakos, Emiliano Insua og David N'Gog vil alle få sin første smak på dette lokaloppgjøret dersom de slipper til på søndag.

Dommer på Goodison er Alan Wiley. Han dømte også omkampen i FA-cupen mellom de to lagene på samme arena i fjor, der Luas Leiva ble utvist.

Everton-manager David Moyes har bare opplevd å slå Liverpool to ganger i femten forsøk i ligaen.

Lagene har møttes 34 ganger etter at Premier League ble opprettet. Liverpool har vunnet 14 og tapt 8.

Everton har fått sju spillere utvist på de siste sju ligamøtene på Goodison. De blå er ubeseiret på hjemmebane i ligaen siden de tapte 6-1 for Arsenal i sesongens første kamp. De har imidlertid vunnet kun en av sine siste ti kamper. På de siste åtte kampene har de sluppet inn 20 mål. De tre siste ligakampene deres på hjemmebane har alle endt uavgjort.