Klubbene nærmer seg enighet

Liverpool Echo melder at Real Madrid og LFC nærmer seg enighet om en overgang for Xabi Alonso. Aquilani skal allerede være blinket ut som erstatter. Real vurderer også Steven Defour.

Tony Barrett i Liverpool Echo mener at Xabi Alonsos Liverpool-karriere nærmer seg slutten etter at Real Madrid har antydet at de er villige til å betale en overgangssum på cirka £30M for spillerens tjenester.

Representanter for Liverpool møtte Reals generaldirektør José Angel Sanchez i går kveld etter at den spanske storklubben trappet opp jakten for å sikre seg Alonso. Samtalene fant sted på Liverpools hotell i Barcelona før 0-3-tapet mot Espanyol. I likhet med The Times skriver også barrett at partene ikke har kommet frem til en avtale, men det var såpass fremgang at Real Madrid nå har tro på at en avtale ikke er langt unna.

Rafael Benítez har hele tiden vært klar på at han ikke vil fire på sitt prisforlangende selv om Alonso har antydet ønske om å forlate Anfield. Liverpool-manageren ser ut til å bli belønnet for sin tålmodighet ettersom Real Madrid kryper nærmere den overgangssummen Benítez krever. Benítez håper snart at transfersagaen rundt Alonso er over.

Sjansen for at Alonso forsvinner er større. Rapporter fra Spania tyder på at Real Madrid snart vil innkassere £18M for salg av Wesley Sneijder til Inter. Ifølge Liverpool Echo er Alberto Aquilani utpekt som Alonsons erstatter.

Real Madrid har brukt £165M bare på Ronaldo, Kaka og Benzema i sommer, og har de seneste ukene ikke hatt midler tilgjengelig for å imøtekomme Benítez krav. Benítez har stått fast på at det verken er hans eller Liverpools problem. Han har vært klar på at dersom Real ikke legger prisforlangende på bordet, så får ikke 27-åringen lov til å forlate Liverpool.

Partene har kommet nærmere en avtale, og det er fortløpende samtaler mellom klubbene. Sannsynligheten har økt for at de skal komme til enighet i løpet av de kommende dagene.

Alosno spilte kun syv minutter mot Espanyol i går. Barrett mener at det korte innhoppet viser hvor nærme partene er en avtale. Manageren ville ikke ta noen sjanse på at den spanske landslagsspilleren skulle bli skadet slik at en overgang kunne stå i fare.

Den spanske sportsavisen Marca melder at Real Madrid har sett seg ut Standard Lieges Liverpool-linkede midtbanespiller Steven Defour dersom en overgang for Xabi Alonso ikke lar seg ordne.