Køhlert til 2012

Esbjerg fB melder på sin nettside at den 16-årige Nicolaj Køhlert signerer en treårskontrakt med LFC. Esbjerg er sikret et overgangsbeløp og en mulig bonus hvis spilleren utvikler seg som forventet.

Liverpool henter Nicolaj Køhlert fra Esbjerg fB. Ifølge bold.dk har midtbanespilleren bestått den obligatoriske legesjekken, og den 16-årige midtbanespilleren har satt sin signatur på en treårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år.
- Liverpool kan som en av Europas beste klubber tilby de beste rammer for min fotballutvikling. Målet er å bli en Premier League-spiller. Klubben er meget åpen overfor meg og vil meg virkelig det beste. Jeg har en riktig god følelse, sier Nicolaj Køhlert til Esbjergs nettside.

Den unge sentrale midtbanespilleren skal ha en velutviklet teknikk. Han var på et treningsopphold i Liverpool i mai. Her gjorde han et såpass godt inntrykk at hans agent, Allan Nielsen, kom med en henvendelse til Esbjerg med henblikk på en overgang.

Esbjerg mottok et kontraktutkast på tirsdag. Det er nå akseptert og underskrevet. Den danske klubben er sikret et overgangsbeløp og en mulig bonus dersom Nicolaj Køhlert utvikler seg som forventet.

Køhlert, som er født 21.januar 1993, starter sin Liverpool-karriere på klubbens ungdomsakademi i Kirkby. Han har bedt om fri til å spille for det danske U17-landslaget mot England, Norge og Færøyene i Åpent nordisk mesterskap i Norge fra 25.juli. Han har seks U16-landskamper, og kom fra Tjæreborg IF til Esbjerg som sisteårs lilleputt.