Konsept om økonomisk fair-play vedtatt

UEFAs eksekutivkomité har vedtatt at klubbene i de europeiske klubbturneringene ikke får å bruke mer penger enn det de genererer i inntekter. Billettinfo Chelsea borte.

UEFAs eksekutivkomité har i dag vedtatt et konsept om økonomisk fair-play. Hovedpoenget er å skape større rettferdighet i de europeiske klubbturneringene. Klubbene kan ikke lenger bruke mer penger enn de genererer selv ved inntekter. Da risikerer de å bli utestengt.
- Vi ønsker ikke å drepe eller skade klubbene. Tvert imot ønsker vi å hjelpe dem i markedet, uttaler UEFA-president Michel Platini.

- Lagene som spiller i våre turneringer har enstemmig vedtatt våre prinsipper.

Det har vært en trend at rike klubbeiere har tatt penger fra egen lomme til å kjøpe spillere, noe som har vært tilfelle i Chelsea og Manchester City. Dersom en klubb låner eller får penger, plikter klubben å betale pengene tilbake innen to år.
- Dersom en klubb mottar lån fra en bank for å kjøpe spillere og er i stand til å betale disse pengene tilbake til banken, da er det selvfølgelig ikke noe problem. Men dersom en klubb får penger og fortsatt har gjeld som en følge av overføringene etter to år, da får de et problem, har Platini tildigere uttalt.

UEFA mener at dagens pengebruk ikke kan opprettholdes, men de nye reglene vil kun gjelde UEFA Champions League og UEFA Europa League, ikke de hjemlige turneringene. Nylig opprettede Club Financial Control Panel, som blir ledet av Jean-Luc Dehaene (belgisk statsminister fra 1992 til 1999), får i oppgave å påse at regelen blir fulgt. Ordningen skal implementeres i løpet av tre år.

Billettinfo Chelsea borte
Liverpool har fått tildelt 3107 billetter til kampen mot Chelsea på Stamford Bridge søndag 4.oktober klokken 16.00 lokal tid. Voksenprisen for billettene er £47 på Shed Upper Tier og £44 på Shed Lower Tier. Billettsalget startet i dag for alle sesongkortinnehavere med minst to bortekamper i Premier League forrige sesong. På torsdag står sesongkortinnehavere med minst 7 bortekamper for tur, mens fra lørdag 19.september gjelder minst fem bortekamper.