Kontraktsforhandlinger i stampe

Rafael Benítez ønsker full kontroll over klubbens overgangspolitikk. Hicks og Gillett vil ikke innfri kravet. Kontraktsforhandlingene står i fare for å kollapse. Ingen pre-kontrakt for Heskey.

Rafael Benítez ønsker å få full kontroll over klubbens kjøp og salg av spillere. Det er på dette området manageren ikke kommer til enighet med eierne Tom Hicks og George Gillett i forhandlingene om ny kontrakt, skriver Andy Hunter i The Guardian.

Samtaler mellom Benítez' agent, Manuell Garcia Quilon, og Liverpools eiere er fastlåst over dette fundamentale punktet. Ingen av partene har lyst til å fire på kravet om hvem som skal kontrollere klubbens overgangspolitikk. Den nye kontrakten, som vil få en varighet frem til 2013 og en lønnsøkning fra nåværende årslønn på £3,5M, står i fare for å kollapse dersom de ikke kommer frem til et kompromiss.

I øyeblikket er det Benítez som anbefaler hvilke spillere som skal kjøpes og selges overfor Hicks og Gillet, samt chief executive Rick Parry, som bestemmer spillernes verdig og hva klubben har råd til i ut i fra overgangsbudsjettet. I fremtiden ønsker Liverpools manager å slippe å henvende seg til de tre herrene, men operere på egenhånd. Det vil si han ønsker å fastsette spillernes verdi og disponere overgangsbudsjettet innenfor de rammer det tillater.

Benítez ønsker ingen gjentagelse av sommerens transfersaga der de røde mislyktes med å hente Gareth Barry som erstatning for Xabi Alonso. Liverpools eiere ønsket ikke å betale £18M for den engelske midtbanespilleren. Hicks og Gillett har uttalt at det var prisen og ikke transfermidlene det sto på i jakten på Barry.

Benítez ønsket også større kontroll med spillerovergangene da han var i Valencia, men forlot den spanske La Liga-klubben til fordel for Liverpool i juni 2004.

Benítez har kritisert Liverpools handlekraft på overgangsmarkedet. Mens Hicks tidligere har ønsket Rick Parrys avgang, har Gillett gitt sin støtte til Parry. Eierne er imidlertid enige om de betingelsene i managerens kontrakt. Hicks og Gillett har gitt etter på et punkt i forhandlingene så langt. De vil gi Benítez en kontraktsforlengelse på 4,5 år mot opprinnelig to. Hans nåværende kontrakt går ut etter neste sesong. Personlige betingelser og kontraktens varighet ble partene enige om i desember, men eierne er altså ikke villige til å gi manageren full kontroll over spilleroverganger og overgangsbudsjett. Benítez ønsker visstnok også mer innflytelse over ungdomsakademiet i Krikby.

Ingen pre-kontrakt for Heskey
Ifølge Liverpool Daily Post er gårsdagens rykte fra Daily Mail om at Emile Heskey har signert en pre-kontrakt med Liverpool helt på viddene. Slike avtaler er ikke tillatt mellom klubber fra samme nasjonale forbund. Benítez skal imidlertid være interessert i Wigan-spilleren som blir fri agent til sommeren.