Krampaktig kritikk fra erkerivalen

Alex Ferguson klarer ikke endre på gamle vaner, og kommer nå med ny, surmaget kritikk mot Liverpool FC, denne gang angående de rødes håndtering av Michael Owen sitt talent.

Gammel vane er vond å vende, gammel melk er vanskelig å svelge, heter det i et humoristisk utrykk. Alex Ferguson i Manchester United ser ut til å slite med begge deler. Man Utd-sjefen klarer ikke legge av seg med de inngrodde vanene han har opprettet gjennom årene med å klage på alt og alle, som Rafael Benítez så korrekt påpekte under den famøse pressekonferansen på nyåret.

Ekstra ille har det blitt i det siste, ettersom skotten nå heller ikke ser ut til å kunne svelge det faktum at Liverpool blir å regne som en genuin tittelutfordrer denne sesongen, etter å ha gitt erkerivalene kamp til døren forrige sesong. Nå har skotten på nytt kommet med surmagede oppgulp mot Liverpool som omhandler Michael Owen, den tidligere Anfield-helten som nå, til røde supporteres store ergelse, har endt opp på Old Trafford.

Alex Ferguson mener at Liverpool gjorde store feil med tanke på å utvikle Michael Owen sitt talent, og den tilsynelatende indirekte bakgrunnen for dette er at han mener det kan ha vært med på å forsterke eller føre til den tidligere lynhurtige spissens skadeproblemer.

- Vi hadde Ronnie Wallwork og John Curtis (som forøvrig er henholdsvis klubbløs og spiller for Northampton Town per dags dato, journ. anm.) med i Englands U20-tropp i turneringen i Malaysia i 1997. Vi ga dem seks uker fri etter dette, mens Michael Owen returnerte umiddelbart på Liverpools førstelag, før han bare året etter spilte for England i VM, siteres skotten.

- Det er ikke riktig overfor en såpass ung spiller å bli utsatt for en så stor påkjenning og belastning år etter år. Jeg ville ikke ha gjort dette, men han var et såpass stort talent at Liverpool trengte ham, og Englands trengte også Michael Owen i VM, forteller Ferguson.

Videre beretter Alex Ferguson at han forventer at Michael Owen skal betale tilbake den tilliten som er blitt vist ham, og at det vil stilne kritikerne. Den tidligere Liverpool-spissen har scoret fire mål i sesongoppkjøringen for erkerivalene så langt.