Krever minnesmerke inne på Hillsborough

Et parlamentsmedlem fra Sheffield synes det er en skam at det ikke er et eget minnesmerke for å markere Hillsborough-tragedien inne på Hillsborough, og tar nå til orde for at et slikt reises.

Clive Betts, som er Sheffield Wednesday-supporterer, sier han her skuffet over at det ikke er noe minnesmerke inne på Hillsborough, der 96 Liverpool-supportere mistet livet for snart 20 år siden.

Mr Betts var leder for byrådet i Sheffield i 1989, og var selv tilstede på den skjebnesvangre FA-cupsemifinalen, og således øyevitne til det som skjedde.

- Jeg håper Sheffield Wednesday nå vil sørge for at det blir reist et minnesmerke inne på stadion. De har aldri diskutert dette. Jeg håper at klubben nå er villig til å lytte til kravene om et slikt minnesmerke, og jeg håper de vil ta hensyn til disse kravene.

- Jeg mener at noe må gjøres av klubben og folket i Sheffield for å minnes de Liverpool-supporterne som omkom. Jeg er skuffet over at det ikke allerede er reist noe minnesmerke, og det er noe jeg mener vi bør ha.

- Hillsborough er stedet hvor tragedien fant sted. Det var stedet hvor 96 mennesker helt unødvendig, uakseptabelt og så tragisk mistet livet. Et minnesmerke vil ikke bringe de døde tilbake og vil ikke lindre sorgen som de pårørende føler, men dette handler om respekt.

Parlamentsmedlem Betts kom ifølge Liverpool Daily Post med disse kommentarene på radiostasjonen Real Radio i forbindelse med et dokumentarprogram som skal sendes den 15.april.

Det finnes i dag et minnesmerke for Hilllsborough-ulykken i Sheffield. Dette ligger i et lite parkområde på andre siden av elven bak stadion. For folk som besøker Hillsborough i dag, er det imidlertid ingenting like ved eller inne på stadion som minner om tragedien.