Kulturministeren ber om spillefri 15.april

Den britiske kulturministeren har bedt UEFA om å sørge for at Liverpool slipper å spille kamp den 15.april. Dossena tar heller Barcelona enn Man Utd. McAuley gir unggutter sjansen. Agbonlahor hvilt?

Den britiske kulturministeren, Andy Burnham, legger nå press på UEFA for å bidra til at Liverpool slipper å spille kamp den 15.april, 20-årsdagens for Hillsborough-ulykken. Burnham skrev i går kveld til UEFA-president Michel Platini, og slo fast at det ville være "upassende" om Liverpool måtte spille kvartfinale i Champions League den dagen.

- Jeg er glad for at Michel Platini tar saken alvorlig, og jeg har bedt ham gjøre alt han kan for å finne en annen dato for Liverpools kvartfinale, da jeg vet det vil berøre mange mennesker, uttaler Everton-fan Burnham til Liverpool Echo.

- Hillsborough er fortsatt et sårt tema 20 år etterpå, og jeg har stor forståelse for at Liverpool FC har ønske om at 20-årsmarkeringen blir respektert, legger han til.

Dossena vil heller møte Barcelona enn Man Utd
Andrea Dossena sier til Tutto Mercato at han heller vil møte Barcelona enn Manchester United i kvartfinalen i Champions League. Trekningen finner som kjent sted i morgen.

- Selv om vi vant komfortabelt mot Manchester United i Premier League, er de fortsatt et sterkt lag. I ligakampen var United en vanskelig motstander de første tjue minuttene, før tabben til Vidic forandret kampen, sier venstrebacken.

- Jeg håper vi når finalen, men håper samtidig at vi slipper å møte United også der, på grunn av rivaliseringen mellom klubbene. Utenom de engelske klubbene, er Barcelona den farligste motstanderen. Skal jeg velge, tror jeg vi er bedre rustet til å møte Barcelona. Møter vi dem vil det bli gode kamper.

McAuley gir unggutter sjansen
Flere svært unge spillere har fått spilletid på Liverpool U18 denne sesongen, og det er en trend som trener Hugh McAuley akter å videreføre når de røde møter Leeds på lørdag. McAuley akter nemlig å rotere på troppen sin med tanke på den kommende semifinalen i FA Youth Cup mot Birmingham i april.

- Det som er viktig frem til den tid er at vi gir noen av våre skolegutter erfaring på dette nivået. Midtstopper Andre Wisdom, midtbanespiller Carl Claire og venstreback Jack Robertson har allerede vist at de er kapable til å håndtere dette nivået, sier McAuley til Echo.

- Andre og Carl er U16-spillere, mens Jack fortsatt er U15. Det er et stort steg å ta for dem, men disse tre guttene har gjort det ekstremt bra.

Agbonlahor blir hvilt?
Birmingham-avisen Express & Star hevder at Aston Villa kan komme til å hvile Gabriel Agbonlahor i søndagens kamp mot Liverpool på Anfield. Villa-manager Martin O'Neill har nemlig kommet med sterke hint om at John Carew får starte kampen. Agbonlahor skal ha slitt med formsvikt den siste tiden, og har gjort bare ett mål på de siste 15 kampene. Samtidig har Carew gjort fire mål på ni kamper etter at han kom tilbake fra skade. Nå kan nordmannen få starte sin første ligakamp siden november.

Villa har nå gått sju kamper uten seier, og det kan friste O'Neill til å gjøre endringer på laget.

Fowler klar for sitt australske eventyr
Liverpool-legenden Robbie Fowler er på plass i Australia, og gleder seg til å ta fatt på karrieren med North Queensland Fury i A-League. Treningen begynner ikke for alvor før i mai, men Fowler har allerede begynt oppkjøringen.

- Jeg skal jobbe knallhardt frem til sesongen starter. Preseason starter egentlig ikke før i mai, men jeg ønsker å være i god form når treningen begynner, sier Fowler til Liverpool Echo.