Kun lommerusk igjen til spillerkjøp

Benítez har visstnok kun £2M igjen til spillerkjøp. Nye kontrakter har tatt deler av budsjettet. Eiernes økonomiske situasjonen kan også bety mindre penger til disposisjon. Riera et salgsobjekt?

Tony Barrett i The Times hevder at Rafael Benítez kommer til å trappe opp jakten på en midtstopper de nærmeste dagene, men manageren har kun £2M igjen av sitt budsjett til tross for å ha solgt for mer enn han har kjøpt denne sommeren.

Glen Johnson og Alberto Aquilani ble hentet for cirka £33M. Xabi Alonso, Sebastiean Leto, Alvaro Arbeloa, Paul Anderson, Adam Hammill og Jack Hobbs har til sammen gitt £38M inn i kassen.

Tom Hicks og George Gillett har derimot argumentert for at klubben må drives som en forretningsvirksomhet. Lønnsøkningene til Fernando Torres, Steven Gerrard, Dirk Kuyt, Yossi Benayoun og Daniel Agger vil da bli trukket i fra potten som ble gjort tilgjengelig for Rafael Benítez.

Benítez må kanskje bli nødt til til å selge for å få inn penger til kjøp av en midtstopper. Eventuelt må han gå for en billigere løsning. Representanter for Liverpool var til stede da Ryan Shawcross scoret for Stoke i ligapremieren mot Burnley. 21-åringen er verdsatt til £8M, men det fremtvinger i så fall et spillersalg før en handel kan gjennomføres.

Ønsker du siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil? Prøv denne linken.

Daily Express
Paul Joyce i Daily Express mener at den økonomiske situasjonen gjør Liverpool mer mottagelig for bud på klubbens spillere. Barcelona skal nå vurdere å hente Albert Riera. Kantspilleren ble overraskende utelatt fra Benítez' tropp i 1-2-tapet mot Tottenham. Journalisten skriver at det visstnok ikke skal dreie seg om en skade, og Benítez skal også ha avvist at 27-åringen er på vei vekk.

Barcelona mislyktes med å prise vekk Javier Mascherano. Nå retter de blikket mot Riera. Benítez kan være fristet til å selge for å få inn midler til å forsterke forsvaret i løpet av de neste 14 dagene. Fremtiden til Andrea Dossena og Andriy Voronin skal være usikker.

Hulls Michael Turner og Boltons Gary Cahill ble for dyre. Mangel på penger kom til uttrykk da de røde ønsket å få i stand en låneavtale for Ryan Shawcross med mulighet for å gjøre overgangen permanent senere. Manchester United solgte Shawcross til Stoke, men har opsjon på å matche ethvert bud Stoke for på spilleren.

Paul Joyce hevder at £20M skal være satt av til spillerkjøp i sommer, men at Tom Hicks og George Gillett ikke har fått dette inkludert i den nye refinansieringsavtalen med Royal Bank of Scotland og Wachovia.


Daily Mirror
Ifølge Daily Mirror ønsker Benítez både å hente en midtstopper, men også en kantspiller som kan vikariere som spiss. Men etter samtaler med amerikanerne er kun £1,5M tilgjengelig, og det vil ikke gjøre det mulig å hente en eneste spiller. Dermed har Liverpool sett seg rundt etter mulige lånesigneringer. I tillegg til Shawcross har Benítez visstnok forhørt seg om Real Madrids midtstopper Ezequiel Garay, og den spanske hovedstadsklubben skal vurdere å sende 22-åringen ut på lån. Benítez jaktet Garay for et år siden, men Real Madrid vant kampen om spilleren. De betalte £10M, men lånte ham tilbake til Racing Santander. Real Madrid har hentet Raul Albiol, og det kan bety at Garay er overflødig. £1,5M vil være nok til å betale leiesum et års tid.

Tabloidavisen hevder at Tom Hicks og George Gillett har blitt hardt rammet av finanskrisen. Deres verdier har falt drastisk. Amerikanerne fikk refinansiert lånet i juli, men ble bedt om å betale ned på det. De måtte komme opp med £60M. Daily Mirror mener at penger som skulle vært brukt på spillere i tillegg til klubbens overskudd har gått med til å betale ned lånet.

Benítez fikk garantier da han forhandlet frem ny kontrakt i april at han skulle få £20M pluss pengene fra salget av Robbie Keane til spillerforterkninger. Ifølge Daily Mirror mener Benítez at han trenger ytterligere to spillere for å ta steget opp for å bli ligamestere, men nå må han handle på billigslag for å få inn enda en spillerforsterkning. Benítez skal også ha forhørt seg om muligheten til å få lånt Sylvain Distin, men Portsmouth har møtt forslaget med en kald skulder.

Benítez måtte også trekke seg fra et kjøp av David Silva fordi han ikke hadde penger til å imøtekomme Valencias prisforlangende på £17M.

Riera kan være et salgsobjekt
Daily Mirror hevder at Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid følger Albert Rieras situasjon. Det hevdes at kantspiller er forvirret etter å ha blitt utelatt fra troppen mot Tottenham. 27-åringen skjønner ikke hvorfor han ikke spilte istedenfor Ryan Babel.
- Jeg ville like å komme tilbake til Spania på et tidspunkt, skal Riera ha uttalt i forbindelse med Spanias landskamp mot Makedonia i forrige uke.

Riera mener han bør ha en regelmessig plass på laget, og ikke kun være en del av Benítez rotasjonspolitikk. Hvis Liverpool er villige til å lytte til bud, så kan kantspilleren være interessert i å forlate engelsk fotball.