Kun seier er godt nok

Liverpool ha må ha tre poeng mot Debrecen for å ha håp om spill i Champions league eter nyttåt. Liverpool scorer få mål, mens Debrecen slipper inn mange. Nederlandsk dommerkvartett.

Liverpool må vinne mot Debrecen i Budapest for å ha en mulighet for avansement fra gruppepillet. Samtidig er de røde avhengig av resultatet i Fiorentina-Lyon. Seier til Fiorentina der betyr at Rafael Benítez' mannskap er utlått. Med uavgjort i Firenze må Liverpool vinne med tre mål mot Fiorentina på Anfield 9.desember. Med Lyon-seier holder det med tre poeng mot Fiorentina i siste gruppespillskamp.

Liverpool har aldri røket ut i gruppespillet under Rafael Benítez.

Anfield-klubben har spilt i Ungarn fire ganger tidligere, med tre uavgjorte og ett tap som resultat. Kun ett mål har blitt scoret på de kampene - Emlyn Hughes nettet i 1-1-kampen mot Ferencvaros i 1970.

Liverpool har vunnet tre av ni tidligere oppgjør mot ungarske lag, alle på Anfield.

Liverpool møtte Debrecen på kampdag 1- Liverpool vant 1-0 etter scoring av Dirk Kuyt på overtid i 1.omgang.

De røde har scoret tre ganger i gruppespillet hittil. Bare fire lag har scoret færre - Atlético Madrid 2, APOEL 1, Besiktas 1 og Maccabi Haifa 0.

Liverpool har bare holdt buret rent i én av ti bortekamper denne sesongen. Det var mot Leeds i Carling Cup.

Rafael Benítez & co jakter sin første borteseier på syv kamper. Forrige borteseier kom nettopp mot Leeds.

Albert Riera når 50 kamper for Liverpool dersom han spiller på Ferenc Puskas stadion.

Debrecen har sluppet inn 14 mål på fire kamper. Bare FC Zürich (12) og Rangers (10) har tosifret antall baklengsmål.

Dynamo Kiev har rekorden med flest innsluppede mål i hjemmekamper i Champions League. Den er på ti og stammer fra 2007/08. Debrecen har så langt sluppet inn åtte mål på de to hjemmekampene. Seks lag har gjennom årene sluppet inn ni.

Debrecen står uten poeng i gruppespillet. Bare Maccabi Haifa lider samme skjebne.

Alt annet enn seier for ungarerne vil bety at de havner sist i gruppen.

Bare åtte lag har endt med null poeng i Champions League-historien. Av disse har Dynamo Kiev sluppet inn flest mål - 19.

Etter kampen mot Liverpool har Debrecen sluppet inn 13 mål på tre Champions league-kamper. Syv av disse har kommet på de første 25 minuttene. De har tapt 0-4 hjemme mot Lyon og 3-4 hjemme og 2-5 borte mot Fiorentina. Ni av målene har kommet i 1.omgang.

Debrecen har holdt nullen i bare én av 15 kamper i alle turneringer. De 15 kampene har inneholdt 65 mål - 33 for og 32 i mot.

Ungarerne har bare blitt trukket mot engelsk motstand ved én tidligere anledning. I 3.kvalifiserignsrunde til Champions League i august 2005 tapte de 0-3 mot Manchester United. Røk ut med 0-6 sammenlagt.

UEFA har satt opp en nederlandsk dommerkvartett til Debrecen-Liverpool. Bjorn Huiper er satt opp som hoveddommer. Han får med seg assistentdommerne Sander van Roekel og Berry Simons. Fjerdedommer er Richard Liesveld.

Kuyt scoret kampens eneste mål mot Debrecen i første gruppespillskamp.