Kuyt berømmer viljestyrken

Målscorer Dirk Kuyt trekker frem lagets viljestykre mot Everton. Resultatet var viktigere enn prestasjonen i lokaloppgjør. Seieren kom på et viktig tidspunkt. Håper selvtilliten er på vei tilbake.

Liverpool vant 2-0 mot Everton i det 212. Merseyside-derbyet. Kampens første mål kom i det 12.minutt da Javier Mascheranos skudd skiftet retning på Joseph Yobo. Liverpool sto i mot et stort press fra hjemmelaget i 2.omgang, før Dirk Kuyt punkterte kampen ti minutter før slutt. Liverpool har nå seks ligakamper på rad uten tap mot naboen.

Seieren betyr at Anfield-klubben avanserte til 5.plass på tabellen, kun to poeng bak en Champions League-kvalifiseringsplass. Dirk Kuyt mener at Liverpool viste viljestyrken som trengs for å få fart på sesongen.

- Vi er meget fornøyd med resultatet. Det er en av de viktigste kampene i sesongen. Det er alltid en spesiell følelse å slå Everton, uttaler Dirk Kuyt til Liverpool Daily Post.

- Jeg er virkelig glad på vegne av laget og supporterne. Det er et godt resultat. Forhåpentligvis kan vi ta med oss selvtillit fra denne til de neste kampene.

- Når man spiller en derbykamp, er det ikke alltid den flotteste å se på, men vi viste stor viljestyrke, og det er hva det handlet om.

- Et lokaloppgjør er nesten viktigere enn andre kamper. Det betyr mye for oss å vinne. Resultatet er viktigere enn prestasjonen i et derby. Man vet at det kommer til å bli vanskelig å spille god fotball.

Kuyt innrømmer at det er skuffende å ha røket ut av Champions League.
- Vi jobber hardt for å få resultater. Vi har alle kommet til Liverpool for å vinne trofeer. Når det ikke går vår vei, er det skuffende.

- Det har vært en vanskelig periode for oss, men som manageren har sagt må vi gå videre nå og se fremover.

- Dette var en god seier, spesielt ettersom vi er tilbake blant de fem beste.

- Liverpool har en flott historie i Champions League, inkludert de tre årene jeg har vært her. Vi har hatt noen spesielle kvelder, og vi ønsker slike igjen.

Kuyt scoret sitt femte mål for sesongen, men det var hans første siden bortetriumfen mot West Ham 19.september, forrige gang Liverpool vant borte  iPremier legaue.
- Det har gått en stund siden jeg har scoret, men det er ikke det viktigste for meg. Vi trengte en seier, og det er det som betyr mest. Denne seieren har kommet på et riktig tidspunkt ofr oss.

- Alle vet at vi har slitt i Premier League denne sesongen og har ikke gjort det bra i Champions league. Men vi må komme oss videre.

Liverpool holdt nullen for første gang på bortebane denne sesongen. Totalt var det bare de rødes syvende "clean sheet" på 21 kamper i alle turneringer denne sesongen. Denne gang var det mye takket være Pepe Reina som sto for en dobbelredning i det 70 minutt. Først stoppet han en heading fra Tim Cahill, før han også avverget returen fra Marouane Fellaini.
- Vi vant mot Debrecen og holdt buret rent. Vi gjorde det samme i dag. Forhåpentligvis kan det hjelpe oss til å få noe av selvtilliten tilbake.

- Everton satte oss under hardt press med langballer fordi de har kvalitetsspillere som Fellaini og Cahill i luften. De skapte noen problemer, men jeg synes forsvaret og Pepe Reina var utmerket.

- Pepe hadde en dobbelredning. Etter min mening er han en av de beste keeperne i verden. Han viste definitivt det med redningen i dag.