Kuyt er spilleklar

Dirk Kuyt er helt friskmeldt for Nederland etter problemer med et lår. Xabi Alonso mener at Spania nå er sterkere enn under EM, og sier at det ikke har vært noen kontakt fra Madrid.

Dirk Kuyt trente som vanlig i dag og er helt klar til lørdagens VM-kamp mot Skottland. Liverpool-spilleren måtte tidligere i uka ha behandling for en sår hamstring.

Hos Spania holdt i ettermiddag Xabi Alonso pressekonferanse foran dobbeltmøtet med Tyrkia. Baskeren svarte kort at han ikke hadde hørt noe fra Real Madrid, etter at det har vært rykter om at presidentkandidat Florentino Perez har ham på sin kjøpsliste. Han mente at de røde og gule nå var enda bedre enn under EM-triumfen i sommer, og at man har spillere som kan erstatte skadede Iniesta.

- Jeg har ikke hatt noen kontakt med Florentino Perez. Dette er ikke noe jeg ønsker å diskutere og jeg har ikke noe mer å si om saken. Jeg tar alle spekulasjonene med ro og fokuserer med tanke på lørdagens kamp mot Tyrkia, var den klare beskjeden fra Xabi.

- Jeg mener at seieren i EM har gjort oss sterkere. I de foregående mesterskapene ble vi preget av store forventninger og følelser, men å bli europamestere har gjort oss bedre individuelt og kollektivt. Vi går nå til VM og Confederations Cup med selvtillit og en god følelse. Da vi vant viste vi selvtillit men også ydmykhet, og det vil vi fortsatt ha.

- Stemningen i troppen er veldig bra og alle ønsker å delta. Det er god harmoni mellom spillerne og trenerne.

- Vi har studert hvordan Tyrkia spiller. Det blir en viktig kamp mot en motstander som har stor erfaring, og som vil bli vanskelig å slå.

- Iniesta er en spiller som kan finne de lure løsningene og gir oss god balanse. Han er en viktig spiller, men nå er han skadet og det må vi leve med. Vi har imidlertid spillere som kan komme inn å gjøre en god jobb, enten det er Cazorla, Silva eller Riera.