Kuyt gleder seg til neste sesong

Dirk Kuyt har allerede begynt å fokusere på neste sesong, og en ny mulighet til å gå til topps i Premier League. Amr Zaki linkes til Liverpool etter at Wigan ikke benyttet sin kjøpsopsjon.

Dirk Kuyt er ute etter ligatronen til Manchester United, og gleder seg allerede til neste sesong. Nederlenderen tror at Liverpool ville ha nærmet seg United ytterligere om det hadde gjenstått flere kamper denne sesongen. De røde har vunnet ni og spilt uavgjort i en av sine ti siste kamper. De har scoret 31 mål og sluppet inn seks på disse kampene. Fire av disse seks baklengsmålene kom i 4-4 kampen mot Arsenal på Anfield.

- Det er på mange måter synd at sesongen er over nå. Spillet vi har vist de siste par månedene har vært veldig bra. Vi gjorde et ærlig forsøk, leverte vårt beste, og viste supporterne at vi vil henge med i teten også neste sesong. Hadde denne sesongen vært en måned lenger, kunne vi kanskje ha tatt igjen United, sier Kuyt til The Guardian.

Spissen som har blitt omskolert til høyreflanke påpeker at mesterskapet gikk fløyten i perioden før Liverpool slo Manchester United 4-1 på Old Trafford.

- Problemet var at vi i praksis lå ti poeng etter United i mars. De ledet med sju poeng, og hadde en kamp til gode. Vi slo dem på Old Trafford, og presset dem virkelig hardt mot slutten. Men avstanden var for stor til at vi kunne ta dem igjen. Hadde avstanden vært mindre på det tidspunkt, ville innspurten ha blitt mer interessant. United vant jo alle sine kamper uansett.

- Vi prøvde å legge mest mulig press på dem, og det synes jeg vi klarte. Men til syvende og sist var det ikke riktig nok.

- Folk ser kanskje tilbake på vårt tap i Middlesbrough når de skal forklare hvor vi tapte ligamesterskapet, men en sesong har alltid en del slike vonde minner. United har også avgitt en del poeng, vi har gjort en del mål i tolvte time, United har gjort det samme. Du får som fortjent, og vi var ikke riktig gode nok.

- Men vi har vist at vi kan være med å kjempe om tittelen, og neste sesong skal vi gi dem enda hardere kamp om trofeet enn vi har gjort denne sesongen.

Kuyt nettet sitt 15.mål for sesongen i helgen, noe som er hans beste scoringsrate etter at han ankom Liverpool i august 2006.

- Det har vært en morsom sesong. Jeg er glad for at jeg har spilt en viktig rolle for laget med mål og målgivende pasninger. Min rolle i laget er helt forskjellig fra min rolle den første sesongen jeg var i klubben. Jeg har spilt mest ute på høyreflanken, og jeg trives virkelig der.

Liverpool tok som kjent sin 13. borteseier for sesongen på The Hawthorns, og tangerte dermed klubbrekorden fra 1905.

- Det viser hvor sterkt dette laget er. Vi har gjort det skikkelig bra på bortebane denne sesongen. Men vi har spilt for ofte uavgjort på hjemmebane. Samtidig må jeg få påpeke at vi ikke har tapt en eneste ligakamp på hjemmebane.

- Vi er godt fornøyd med eget spill, men til syvende og sist ønsker du å vinne trofeer, og forhåpentligvis kan vi bygge videre på denne sesongen ved neste korsvei. Vi ønsker å ta med oss vår gode form inn i neste sesong. Vi har vist fremgang, og vi kan være med å kjempe om tittelen igjen neste sesong, avslutter Kuyt.

Zaki linkes
Wigan har gjort det klart at de ikke kommer til å benytte sin opsjon på kjøp av spissen Amr Zaki, noe som har ført til at egypteren linkes til flere andre engelske klubber. Deriblant Liverpool.

Skysports.com skriver at Zaki vil avgjøre hvor hans fotballfremtid ligger i løpet av juni. Spissen fikk en knallstart på sitt låneopphold i Wigan, og gjorde ti mål på de første 16 kampene. I januar ble han følgelig linket til Real Madrid. Men i 2009 har det vært måltørke for egypteren. Han gjorde ikke et eneste mål for Wigan etter nyttår, og falt også i unåde hos Wigan-manager Steve Bruce.

Zakis agent hevdet nylig at fire andre Premier League-klubber har hans klient på shoppinglisten.  Skysports.com hevder at dette er Manchester City, Blackburn og Sunderland, i tillegg til Liverpool.

- Jeg vil ta en avgjørelse om min fremtid i løpet av de kommende seks ukene. Jeg kommer kanskje til å fortsette i Premier League. Vi får se, sier Zaki selv til skysports.com.

- Jeg er en god proff, og har trivdes i Wigan. Men vi kom ikke til enighet om visse ting. Slik er livet. Min agent, min klubb og jeg selv vil nå gjøre opp status. Å gå tilbake til Zamalek er også en mulighet.