Kuyt jakter flere scoringer

Kuyt synes det er utrolig å snart være à jour med Rush. Vanskelig kamp mot Fiorentina. Tror ikke fokuset er på Chelsea-kampen allerede. Imponert over Torres. 28 år siden Shankly gikk bort.

Dirk Kuyt har 12 nettkjenninger i den gjeveste e-cupen, og det er like mange som Terry McDermott. Bare Ian Rush (14) og Steven Gerrard (28) har scoret flere for Liverpool i Europas ledende klubbturnering. Kuyt kan snart stå likt med legenden Ian Rush.
- Det er utrolig. Å ha sjansen til å komme likt med en som Ian Rush er utrolig, sier Kuyt til Liverpool Daily Post.

- Han er en av de største navnene i Liverpool Football Clubs historie. Det gir meg en flott følelse dersom jeg klarer det.

- Jeg må respektere hans meritter i karrieren, men det ville ha vært fint å komme likt med ham i scoringer og så kanskje fortsette å score.

- Det er flott å få det til personlig, men for meg er det viktigste å vinne trofeer sammen. Milepælene er fine, men dersom du ikke har noe trofé, blir det ikke det samme.

- Ikke misforstå. Personlig heder er hyggelig, men det hele handler om at laget vinner.

Kuyt spilte de første ti Champions League-kampene for Liverpool uten å score. Han endte måltørken med å nette Liverpools trøstemål i 1-2-tapet mot AC Milan i Champions League-finalen i 2007. Deretter har han scoret i hver runde i turneringen.
- Jeg vet ikke hvorfor det har gått så bra for meg. I mine første Champions League-kamper kunne jeg ikke score i det hele tatt. Jeg fikk én i finalen mot AC Milan, og det har bare fortsatt siden.

- Jeg tror jeg har scoret i hver runde i turneringen nå. Jeg nyter det. Jeg ønsker å holde det gående. Jeg forsøker ikke å gjøre noe annerledes enn i Premier League.

- Det er alltid stort å være involvert på store Champions League-kvelder. Jeg føler meg selvsikker når jeg tar fatt på dem.

Kuyts seiersmål mot Debrecen var lyspunktet i en heller skuffende affære i åpningkampen mot Debrecen.
- Det var en påminnelse om det aldri er enkelt dersom du ikke dreper kampen. På lørdag så det ut som en lett kamp, men Hull kom tilbake til 1-1. De fikk noe inspirasjon, så vi måtte score nummer to. Det tredje målet drepte kampen. Jeg synes vi har blitt bedre til det.

Kuyt vet at Liverpool står overfor en vanskelig bortekamp mot Fiorentina i kveld.
- Det vil bli tøft. Vi møtte Inter for et par år siden. Fiorentina gjør det bra. Jeg så dem spille mot Sporting Lisboa i Champions League-kvalifiserignen, og de så ut til å være et sterkt lag.

Nederlenderen frykter ikke at spillerne kan få for tidlig fokus på søndagens ligakamp mot Chelsea.
- Jeg tror ikke det kommer til å skje. Etter den dårlige starten vi hadde, hadde vi alle de samme ideene. Det var å leve fra kamp til kamp og forsøke å vinne neste kamp. Det var det vi gjorde mot Hull, og det er det vi kommer til å gjøre mot Fiorentina nå.

- Det ville vært stort om vi kunne få et godt resultat i Firenze. Det vil gi oss en perfekt posisjon i Champions League. Da kan vi ta med oss den type selvtillit inn i Chelsea-kampen og forsøke å knappe ned på avstanden. Vi vet hva som kommer først og hva som er jobben vår.

Kuyt har nettet i tre av de fire seneste kampene. Han har som regel spilt hengende spiss bak Torres, mens Gerrard har spilt sentralt på midtbanen.
- Jeg visste hvor god han var, men ved å spille der lærer du hvor han ønsker å få ballen og forståelsen er enda bedre. Det er ikke bare meg, men Yossi, Stevie og hele laget. Det gjør det enkelt for oss.

- Det er stort å ha en spiller som Fernando eller Stevie på laget. De kan score de mest utrolige målene i øyeblikket. Det gir deg stor selvtillit.

- Jeg sto her for to uker siden. Folk stilte spørsmål om Fernando fordi han ikke hadde scoret to mål på rad. Nå har han fem på sine to seneste ligakamper. Han snakker med føttene!

28 år siden Shankly gikk bort
På denne dag i 1981 døde Liverpools kanskje største manager gjennom tidene. Bill Shankly ble 68 år gammel.