Kuyt og Babel i endelig tropp

Dirk Kuyt og Ryan Babel kom som ventet med i troppen til Nederlands to neste VM-kvalifiseringskamper. Norsk ”Liverpool-film” fikk tilskudd. Liverpool speider ung brasilianer.

Både Ryan Babel og Dirk Kuyt ble i dag tatt med i Nederlands endelige tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Island og Norge. Trener Bert van Marwijks 22 mann sterke tropp spiller borte mot Island 6.juni og hjemme mot Norge 10.juni.

Nederlands tropp:
Keepere: Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Henk Timmer (Feyenoord).
Forsvar: John Heitinga (Atletico Madrid), Joris Mathijsen (Hamburg SV), Dirk Marcelis (PSV Eindhoven), Andre Ooijer (Blackburn Rovers), Edson Braafheid (Twente Enschede), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart).
Midtbane: Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (Manchester City), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), David Mendes da Silva (AZ Alkmaar).
Angrep: Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Real Madrid), Arjen Robben (Real Madrid), Eljero Elia (Twente Enschede).

Norsk "Liverpool-film" på kino i 2010
Dagbladet melder i dag at den norske filmen "Keeper'n til Liverpool" er en av filmene som i dag mottok tilskudd fra Norsk Filmfond.

Filmen er basert på Lars Mæhles roman "Keeperen til Tunisia", og er ventet til norske kinosaler i løpet av 2010. Filmen regisseres av Arild Andresen.

Andresen fikk sitt gjennombrudd med barne- og ungdomsserien "Gutta Boys", som gikk på NRK i 2006.
 
Som vanlig i filmer med fotballtema, er det ikke på fotballbanen den viktigste handlingen finner sted.

- Filmfortellingen skildrer familieforhold, vennskap og gryende kjærlighet på en varm, original og veldig humoristisk måte, sier Filmfondets konsulent Thomas Robsahm til filmfondet.no.

Speider på ung brasilianer
Fra Brasil rapporteres det at Liverpool har speidere som følger U17-landslagsspilleren Zezinho. Tenåringen er fast inventar på førstelaget til andredivisjonsklubben Juventude. Zezinho blir beskrevet som en talentfull angriper som er god med ballen i beina.

Brasilianske medier påstår at Liverpool allerede har avtalt en kjøpesum med Juventude, men det benekter klubbpresident Sergio Florian.

- Om pengene allerede er på vår konto? Det er i alle fall ukjent for meg. Det har ikke skjedd noe. Det har ikke vært noen form for forhandlinger. Det er det eneste jeg kan si. Så vidt jeg vet, så har Liverpool kun sendt speidere for å følge spilleren, sier Florian til Futebol Interior.