Legendene tapte for Start

Liverpool Legends tapte i dag 1-0 for Start på Lyngdal stadion. Sven Kloster ble matchvinner da han rundet Bruce Grobbelaar og satte ballen i det tomme målet sju minutter ut i andre omgang.

Det ble spilt 2x35 minutter på Lyngdal stadion i dag. Det stod 0-0 ved pause, etter en førsteomgang der Liverpool hadde ballen mest, mens Start var giftige på kontringer. Begge lag hadde to brukbare sjanser i denne omgangen. Liverpool hadde mesteparten av spillet, men det ble til tider vel omstendelig i varmen på Sørlandet.

Kampens første store sjanse kom etter åtte minutter. Tore Løvland kom alene med Bruce Grobbelaar. Liverpools sisteskanse kastet seg flott ned og plukket ballen. Fire minutter senere måtte Brucie så håndtere en hel volley som gikk rett på ham.

Liverpool-legendenes første sjanse kom på en corner etter 14 minutter. Phil Babb fikk imidlertid ikke skikkelig treff på ballen i god posisjon. Bare minuttet etterpå var gjestene på farten på ny. Et gjennomspill fant John Wark, men han fikk ikke klem på skuddet.

Etter 16 minutter var Start igjennom igjen, og et innlegg fra Svein Trædal ble headet utenfor. To minutter senere var Trædal på farten igjen, men igjen avverget Bruce Grobbelaar sjansen med en god inngripen.

John Durnin forsøkte skuddfoten etter 21 minutter, og Frode Olsen måtte gi retur. Minuttet senere sendte Svein "Matta" Mathisen i vei et hardt skudd fra 15 meter som gikk over Grobbelaars mål.

Liverpools nest beste sjanse i omgangen kom da Rob Jones avanserte fremover på høyresiden etter 23 minutter. Den tidligere høyrebacken skar innover i banen, og sendte avgård et skudd som Olsen måtte gi en ny retur på.

27 minutter ut i kampen kom Start på en ny kontring. Trædal la inn fra venstre, men rett til en Liverpool-spiller. Minuttet etterpå testet Durnin skuddfoten nok en gang. Ny god redning av Olsen på det harde skuddet.

Etter 32 minutter var det Paul Richardsens tur til å sende avgårde et skudd, men dette gikk rett på Bruce Grobbelaar.

Andre omgang ble mer oppstykket enn første, og det ble blåst svært mange frispark til å være old boys-fotball.

Omgangen var bare et par minutter gammel da Brian McIlroy kom igjennom, men Frode Olsen fikk slått avslutningen til corner.

Sju minutter ut i omgangen kom så kampens eneste scoring. En glipp på høyresiden i Liverpools forsvar førte til at Sven Kloster fikk komme alene med Bruce Grobbelaar. Brucie kom ut, men Kloster rundet målvakten og kunne enkelt sette ballen i åpent mål.

Etter scoringen takket Grobbelaar for seg, og ble erstattet av Bob Bolder.

11 minutter ut i omgangen forsøkte James Olsen å skru ballen i mål på et frispark fra 20 meter, men forsøket var alt for svakt.

Seks minutter senere forsøkte Starts Morten Pettersen skuddfoten, men ballen føk over.

Med ti minutter igjen å spille forsøkte Liverpool å øke tempoet og legge press på vertene i håp om en sen utligning. Først slo Phil Babb inn fra venstre, hvorpå John Durnin forsøkte seg på hel volley. Skuddet gikk til innkast!

Et par minutter senere gikk McIlroy overende i feltet og ropte på straffe. Dommeren gjorde trolig det riktige når han valgte å ikke blåse.

Bare minuttet senere kom Liverpools beste mulighet i andre omgang, når John Durnin la inn fra venstre. Michael Thomas skjøt imidlertid over fra sju meters hold.

Seks minutter før slutt var Claus Eftevaag frempå med et skuddforsøk for Start. Liverpool gikk rett i angrep etter dette, og kombinerte seg fremover på flott vis ved Phil Babb, James Olsen og Gary Gillespie. Angrepet ble imidlertid for omstendelig, og døde hen.

Tre minutter før slutt går Mark Wright opp i en duell med keeper etter å ha blitt igjen fremme på banen etter en dødballsituasjon. Starts sisteskanse får imidlertid avverget.

Så, i kampens aller siste spilleminutt, trodde John Durnin han hadde utlignet på en flott lobb fra 22 meters hold. Scoringen ble imidlertid korrekt annulert for offiside.

Liverpools startellever: Bruce Grobbelaar, Phil Neal, Gary Gillespie, Mark Wright, Alan Kennedy, Rob Jones, Michael Thomas, John Wark, Phil Babb, Howard Gayle, John Durnin.

Benyttede reserver: Bob Bolder, David Fairclough, Brian McIlroy (akademitrener), James Olsen (akademitrener), Kai Eftestad (gjestespiller).

Ubenyttede reserver: Jan Mølby og David Johnson.

Manager: Phil Thompson.