Legender jubler over ny Rafa-kontrakt

Liverpool-storheter som Kenny Dalglish, Alan Hansen og Alan Kennedy jubler hemningsløst over at Rafael Benitez har signert en ny langtidsavtale med Liverpool FC.

Flere av Liverpools største legender fryder seg i dag over at Rafael Benitez har skrevet under en ny kontrakt med Liverpool FC, som binder spanjolen til Anfield-klubben frem til sommeren 2014. Kenny Dalglish er en av dem som jubler høyest over meldingen som kom i går kveld.

- Vi har akkurat hatt to store seire mot Real Madrid og Manchester United, og nå kommer nyheten om at manageren har skrevet en ny kontrakt. Mannen vi alle tror er riktig mann for jobben. Dette er fantastiske nyheter som avslutter en fantastisk uke, sier Dalglish til Liverpoolfc.tv.

- Jeg synes timingen er briljant. Dette gir Rafa plenty med tid til å forberede seg til neste sesong, og identifisere de nye spillerne han ønsker å hente til klubben. Han får også god tid til å vurdere andre endringer. Hadde vi gått inn i sommeren uten at hans fremtid var klarlagt, ville det ha vært mye vanskeligere.

- Nå som Rafas kontrakt har gått i orden tror jeg alle Liverpool-fans er lykkelige. Det har vært en veldig positiv uke for alle som har noe med Liverpool FC å gjøre. La oss håpe dette er den første av en rekke positive uker frem mot sesongslutt.

- Sesongen er ikke over ennå, og det er ikke selvsagt at Manchester United skal vinne ligaen. Vi skremte dem i helgen, og tittelkampen er åpen igjen. Og på fredag får vi se hvem vi skal møte i Champions League. Det er mye spennende som skjer. Som Liverpool-fans er vi bare lykkelige for at laget presterer så bra akkurat nå, og at Rafa har gjort slutt på alle spekulasjonene omkring hans fremtid ved å skrive under den nye kontrakten. Dette var storartede nyheter, avslutter Dalglish.

Tidligere Liverpool-stopper Alan Hansen uttaler også at dette har vært en svært bra uke for Liverpool FC.

- Først slo man Real Madrid 4-0 i Champions League, deretter vant man 4-1 over Manchester United i Premier League på Old Trafford, og nå har Rafael Benitez skrevet under en ny langtidskontrakt. Dette var etterlengtet, og gir stabilitet. Det eneste som mangler nå er at Tom Hicks og George Gillett blir enige og tar klubben fremover, sier Hansen til BBC Radio Five Live.

- En ny stadion må ha prioritet nå. Det er umulig å konkurrere med Manchester United når de har 76 000 tilskuere på hver kampdag, mens Liverpool kun har plass til 44 000 på Anfield. Klubben beveger seg i riktig retning. Resultatene mot Real Madrid og United beviser det. Men Benitez trenger mer penger til sommeren, for å kjøpe spillerne som kan gjøre Liverpool til en stormakt igjen.  Eierne og daglig leder må gi manageren penger, og så la han få benytte dem på de spillerne han selv ønsker. Ingen andre skal blande seg inn i transferpolitikken. Styret kan fastslå hvor mye penger manageren får å rutte med, men hva som skjer med disse pengene må manageren avgjøre, og ingen annen.

- Det er dette Rafa har kjempet for, og han vant tydeligvis slaget. Og det er bare rett og rimelig. En manager må være egenrådig. Den eneste måten man kan overleve på i fotballens verden er å ha tro på egne vurderinger. Må du lytte til andre som manager, er det oppskriften på en katastrofe.

- Denne sesongen er målet å nærme seg Manchester United. En stund trodde vi at Liverpool kunne vinne Premier League, men United fører an nå. Liverpool må ha en sterkere tropp. En sterk tropp er hva som gjør Manchester United så mektige. United har i praksis to lag, og så mange spillere som kan komme inn å gjøre den samme jobben når Alex Ferguson roterer på laget. Det er på dette punktet Liverpool har kommet til kort, når de ikke har hatt Fernando Torres eller Steven Gerrard på laget.

- Det er når man har rotert på laget mot de mindre klubbene, at spillerne ikke har vært gode nok til å vinne kampene. Den eneste måten å rette på dette er å kjøpe bedre spillerne, og da må man bruke penger.

- Liverpool er en enormt stor klubb, med fantastiske tradisjoner og en fantastisk historie. De nærmer seg toppen, og med sitt beste lag på banen kan de slå hvem det skal være, noe de har bevist denne sesongen. De er utvilsomt laget som alle frykter i Champions League, avslutter Hansen.

Tidligere venstreback Alan Kennedy hilser også nyheten om Benitez sin nye kontrakt velkommen.

- Han startet med å vinne Champions League for 4-5 år siden, og har gang på gang vist styrke. Vi er på delt andreplass i Premier League for øyeblikket, og det er fortsatt en liten mulighet for at vi kan gå til topps denne sesongen. Og vi er i kvartfinalen i Champions League, noe som er stort. For øyeblikket gjøres alt riktig.

- Problemet for Liverpool de siste par årene har vært den interne uroen og at det nye stadionanlegget ikke har blitt bygd ennå. Vanskeligheter med finansieringen og at Rick Parry dessverre mistet jobben, illustrerer dette. Men nå har Rafa skrevet under, og det er gode nyheter.