Lei av å være ung og talentfull

Ryan Babel er lei av merkelappen ”ung og talentfull”. Nå føler nederlenderen at tiden er i ferd med å løpe fra ham i Liverpool FC.

Babel mener at hans alder ikke lenger kan brukes som argument for å beholde ham på benken i Liverpool. Angriperen har startet kun seks ligakamper i sin andre sesong på Merseyside, og antyder at neste sesong blir siste sjanse til å spille seg til fast plass i de rødes startoppstilling.

- I desember fyller jeg 23 år. Når du når den alderen, er du ikke lenger et potensielt talent i mine øyne. Neste sesong kan ikke min alder brukes som unnskyldning for å holde meg på benken mer. Det er en unnskyldning som trenere bruker for ofte, når de sier at "du er ung og har fremtiden foran deg".

- Mitt mål for inneværende sesong var å gjøre fremskritt og stabilisere meg på et høyere nivå ved å være i startoppstillingen. Men Liverpool hentet inn en ny venstreflanke (Albert Riera, red anm) i sommer, og han har spilt fast, siteres Babel av Press Association.

- Benitez roterer ikke lenger like mye på laget som han pleide å gjøre. Han spiller mer med en fast lagoppstilling. Men jeg er tålmodig, og vet jeg må jobbe hardt. Jeg må vise manageren at jeg er klar for større oppgaver, og gjøre meg fortjent til en plass i startoppstillingen.

Babel angrer ikke på overgangen til Liverpool, selv om han har fått mindre spilletid enn forventet.

- Det jeg har lært i løpet av halvannet år i Liverpool ville det trolig ha tatt fire år å lære i Ajax.

- Selvsagt er det tider der det ikke går så bra som forventet, men det betrakter jeg som en personlig utfordring som kun kan gjøre meg sterkere. Det er vanskelig når du ikke har fått spille i de tre eller fire siste kampene. Du når ikke ditt maksimale nivå før du spiller fast uke etter uke.

- Det er litt frustrerende å høre kommentatorer si at "Babel fikk sjansen og tok den ikke". På den annen side reiste jeg utenlands ett år tidligere enn planlagt, så jeg er fortsatt foran mitt eget skjema.

Babel påstår også at han er glad for at Benitez har forlenget sin avtale med Liverpool.

- Jeg er glad for at han blir i klubben, trass i den rollen jeg innehar nå. Det er alltid en viss risiko for at en ny manager sier at han ikke har tro på deg i sin første dag i jobben. Under Benitez vet jeg hvor jeg står, og det gir meg en viss sikkerhet. I en periode hvor jeg følte meg litt usikker, snakket jeg med ham. Han var åpen, og fortalte hvilke deler av mitt spill jeg måtte forbedre. Siden den dagen har jeg visst hva jeg må gjøre.