LFC klagde på tribuneforhold

Liverpool har fått støtte fra UEFA i at fasilitetene til bortesupporterne mot Fiorentina ikke var akseptable, og italienerne må ta vekk en stor inngjerding.

Liverpool har fått 2400 billetter til tirsdagens møte med Fiorentina i Firenze. Etter et rutinebesøk på forhånd reiste representanter for Liverpool spørsmålstegn ved sikkerheten til de som kom fra Merseyside, i forhold til fasilitetene inne på stadion. Stadio Aremio Franchi tar 47000 tilskuere, men bortefansen er i utgangspunktet "innesperret" i et stort nettingbur. Sikkerhetsansvarlig i Liverpool FC, Ged Poynton, mente at det var noe av det verste han hadde sett.

- Da vi foretok en inspeksjon for to uker siden hadde jeg virkelige bekymringer angående sikkerheten og fansens velbefinnende i borteseksjonen, sier Poynton til Liverpool Echo.

- Det er en av de verste seksjoner jeg har sett gjennom de 19 årene jeg har besøkt baner ute i Europa.

- Gjerdet var så høyt og så dypt at mange av våre fans ikke ville hatt mulighet til å se halve gressmatten.

- Det ville også ha oppmuntret fans til å komme seg opp på den øvre seksjonen hvor det bare er et lite rekkverk og langt ned.

- Dette var helt uakseptabelt og vi poengterte det overfor klubben og politiet. Vi spurte om de ville bringe deres fans inn i den seksjonen og det sa de nei til.

- Vår rapport ble overbrakt UEFA og vi er veldig fornøyd over å se at de har aksjonert.

- Det at de tar vekk noen av gjerdene er positive og vi får se når vi kommer dit i hvor stor grad de har gjort det. Det vil fortsatt være en dårlig seksjon av stadion, men alle forbedringer vil bli tatt i mot.

- Fiorentina har vært fair og veldig vennligstilte, og de ønsker virkelig å ta godt i mot våre supportere. Vi forventer intet bråk og jeg er sikker på at fansen vil være gode ambassadører for klubben.

- Vi gjorde dette for fansen og hvis vi ikke hadde sagt noe ville supporterne ha blitt sinte og fortvilte over hva som hadde møtt dem på stadion.

- Klubben ønsket ikke bare å lene seg tilbake og det synes å ha gjort at folk har aksjonert.

Fotballsjef Francesco Tagliente sier at et planlagt alkoholforbud i byen nå kun vil gjelde for vanlige butikker og at det ikke vil blitt tillatt å drikke utendørs. Salg vil foregå på barer og restauranter som vanlig.

Det er satt opp gratis busser stil stadion og det vil være en plass hvor man kan se kampen på storskjerm og hvor det deles gratis mat og vann.



Glasgow Rangers fans under en tidligere kamp på Stadio Artemio Franchi.