Ligakamp nummer 200 for Rafa

Benitez leder LFC i sin 200. ligakamp på søndag. Så langt står han med 113 seire. Bare Dalglish kan vise til bedre statistikk, med 120 seire. Paisley vant også 113. Ferguson vant 87 av sine 200 første.

Liverpool er bare to mål unna å ha gjort 200 mål mot Manchester United i ligaen. Benitez sitt mannskap har bare tapt tre av sine 77 siste hjemmekamper i ligaen, og to av disse tapene har kommet mot nettopp United.

Liverpool slo Manchester United 2-1 i tilsvarende oppgjør i fjor, da Ryan Babel kom inn fra benken og gjorde vinnermålet 13 minutter før full tid. Carlos Tevez ga gjestene ledelsen allerede etter tre minutter, før Wes Brown gjorde selvmål. Dette var Liverpools første seier over United i ligaen siden april 2004, og den første på Anfield siden 2001.

Liverpool vant som kjent begge kampene mot United i fjor, ettersom de banket "de røde djevlene" 4-1 på Old Trafford. Vertene tok ledelsen da Cristiano Ronaldo satte et straffespark i mål, men Merseyside-laget slo tilbake. Fernando Torres og Steven Gerrard på straffespark sørget for at gjestene ledet ved pause, og i andre omgang sørget Fabio Aurelio og Andrea Dossena for storseier.

I fjor scoret Steven Gerrard og Fernando Torres 39% av Liverpools ligamål, mens Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo til sammenligning gjorde 44% av Uniteds ligamål.

United er ubeseiret på sine ti siste kamper i alle turneringer. Siste tap kom mot Burnley for to måneder siden. Etter det har de vunnet ni og spilt en uavgjort. Laget fra Old Trafford har bare sluppet inn to mål på bortebane i Premier League denne sesongen.