Liverpool best mot de beste

Liverpool er suverene i interne oppgjør mellom ”de fire store” denne sesongen. Alex Ferguson nektet å prate med Sky Sports. Nemanja Vidic må stå over to kamper.

Liverpool har gjort unna fem av de seks kampene mot sine argeste rivaler i toppen av tabellen. Det har resultert i seire både borte og hjemme både mot Chelsea og Manchester United, samt uavgjort mot Arsenal borte. De røde har altså plukket imponerende 13 av 15 poeng i duellene med de andre toppklubbene. Til sammenligning har Arsenal plukket sju poeng på tre kamper, Manchester United fire poeng (fem kamper) og Chelsea bare ett (fem kamper).

De eneste innbyrdes kampene som gjenstår er Arsenals kamper mot de andre tre topplagene. The Gunners spiller borte mot Liverpool og Manchester United, og hjemme mot Chelsea.

De siste fem sesongene har laget som har vunnet "miniligaen" mellom de fire øverste på tabellen også løftet Premier League-trofeet. Liverpools mange uavgjortkamper mot antatt svakere klubber kan dessverre medføre at trenden brytes denne sesongen.

Ferguson nektet å la seg intervjue av Sky
Alex Ferguson nektet å la seg intervjue av Sky Sports etter lørdagens nederlag for Liverpool, og snakket kun til MUTV. Årsaken til dette skal være at United-manageren var misfornøyd med at Sky plukket ut kampen som tidligkamp på lørdag, etter at hans lag som kjent spilte Champions League-kamp mot Inter onsdag kveld. Det ga Liverpool ett ekstra døgn med hvile i forhold til Fergusons mannskap, noe som ikke falt i god jord hos skotten.

- Nederlaget er hardt å svelge, ettersom jeg følte vi var det beste laget. Det ble ikke reflektert i resultatet, uttalte Ferguson til MUTV.

To kamper for Vidic
Det engelske fotballforbundet bekrefter at Manchester United-stopper Nemanja Vidic må stå over to kamper, etter å ha fått direkte rødt kort i lørdagens kamp mot Liverpool. Grunnen til at Vidic på sone to kamper og ikke en, er at dette var hans andre røde kort for sesongen. Det første kom også mot Liverpool - på Anfield.

Manchester United må således klare seg uten midtstopperen i bortekampen mot Fulham på lørdag, samt hjemmekampen mot Aston Villa søndag 5.april. En kamp som flyttes til lørdag 4.april om United blir trukket til å spille Champions League-kamp tirsdag 7.april.