Liverpool jr. - Birmingham jr. 3-1

Nordisk jubel på Anfield, da Lauri Dalla Valle (2) og Alex Kacaniklic sørget for 3-1 seier og 6-1 totalt mot Birmingham. Arsenal venter nå i finalen i juniorcupen.

Liverpool: 1.Bouzanis, 2.Irwin, 3.Buchtmann, 4.Ayala, 5.Kennedy, 6.Wisdom, 7.Amoo, 8.Pepper (12.Robinson 57), 9.Dalla Valla (15.Clair 79 min), 10.Ince, 11. Kacaniklic (14.Cooper 84)
Innbyttere: 13.Chamberlain, 16.Coady

Birmingham: 1.Lyness, 2.Hronec, 3.Timmins, 4.McPike, 5.Rowe, 6.Preston, 7.Hubbins (16.Fleet 79 min), 8.Sammons, 9.Packwood (12. Gradwell 46 min), 10.Jervis, 11.Sheldon (15.Williams 79 min)
Innbyttere: 13.Butlant, 14.L.Rowe

Svenske Alex Kacaniklic er kommet inn og starter på venstrekanten. Nathan Eccleston har slitt med en liten skade i det siste og er ikke verken på banen eller benken.

17.min:  1-0 LAURI DALLA VALLE - Goalgetteren Dalla Valle gjør det meste selv da han først vinner ballen nede ved dødlinja, på Liverpools høyreside, etter en corner, og slår en lang cross. Pepper sender ballen tilbake inn i feltet og en våken Lauri får ballen under kontroll ved andre forsøk og sender ballen inn ved den nærmeste stolperota.

44.min:  1-1 SAMMONS - Midtbanespiller og kaptein Sammons får lov til å avansere til 25 meter fra mål og et kanonskudd går over Bouzanis og opp i krysset.

Et Birmingham med stor respekt har prøvd å spille forsiktig med fem mann på midtbanen, og så snike et mål eller to på kontringer, til tross for at man altså måtte ta igjen tre mål fra den første kampen. De var imidlertid heldige som kun kom ytterligere et mål under tidlig i omgangen, da et rødt hjemmelag breddfullt av selvtillit stadig truet målet foran The Kop. Aggressive sentralt på midtbanen, hurtige og farlige på flankene og med alltid farlig Lauri Dalla Valle på topp var de nære på mange ganger. Gjestene løftet seg imidlertid noe mot slutten av omgangen og fikk en utligning. Det er imidlertid svært lite som tyder på at Birmingham skal greie å hente inn de tre målene, som Liverpool fortsatt fører med i denne semifinalen, i 2.omgang. Bortemål teller ikke i juniorcupen.

53.min:  2-1 ALEX KACANIKLIC - Strålende kontring av Liverpool, da Buchtmann spiller opp til Ince, som finner Alex Kacaniklic på et dypt løp. Alene med keeper sender svensken ballen via fingertuppene til Lyness og i nettet.

57.min:
Adam Pepper må ut med hva som synes å være en kraftig lyskestrekk og 15-årige Jack Robinson kommer inn.

58.min:  3-1 LAURI DALLA VALLE - Midtstopper Daniel Ayala slår opp fra eget straffefelt, til Dalla Valle som lurer på midtstreken. Finnen sprinter og holder unna den nærmeste motstanderen, før han avslutter klinisk fra 16-meteren.

79.min:
 Lauri Dalla Valle skal ha fått kjenning med en lårskade og inn kommer U16-spiller Karl Clair. Birmingham bytter inn Williams og Fleet for Sheldon og Hubbins.

84.min:  Alex Cooper inn for Alex Kacaniklic.

Birmingham satte inn en spiss for en midtbanespiller i pausen, og gikk over til 4-4-2, men to kjappe kontringer tidlig i 2.omgang fra Liverpool punkterte denne semifinalen. Igjen spilte elevene til Hugh McAuley strålende angrepsfotball og seieren var heller for liten enn for stor. 6-1 på to kamper i semifinalen var imidlertid imponerende nok. Lauri Dalla Valle scoret fire mål og har nå sju i juniorcupen, og får ytterligere sjanse til å vise seg fram i forlokkende finalekamper mot Arsenal. Ved siden av Dalla Valle gjorde Alex Kacaniklic en god kamp på venstrevingen og Thomas Ince var sentral i mange angrep i sin rolle bak Dalla Valle på topp. 15-årige Andre Wisdom (bildet) viste også sitt enorme potensial sentralt på midtbanen. Den eneste malurten i begeret var at Adam Pepper og Lauri Dalla Valle gikk ut med skader. Det ser stygt ut for Pepper angående finalene, men forhåpentligvis er det ikke så alvorlig med smellen til toppscorer Dalla Valle.