Liverpool prøvekanin i Europa

Liverpool har blitt utplukket til et prøveprosjekt der målet er å hjelpe reisende fans. Samuel Eto'o linkes. Anfield stengt grunnet begravelse 1.april.

Det britiske utenriksdepartementet skal i samarbeid med Liverpool FC gjennomføre et prøveprosjekt, der målet er å forbedre opplevelsene som engelske fotballsupportere har i utlandet.

Det har blitt nedsatt en arbeidsgruppe bestående av representanter fra Liverpool FC, utenriksdepartementet og britiske ambassader rundt omkring i Europa. Disse skal utveksle informasjon og diskutere reisetips for fans som følger klubben i Champions League.

Målsettingen er å produsere et rammeverktøy som kan være til hjelp både for fans og myndigheter. Et verktøy som har til hensikt å sørge for at supportere støter på så få problemer som mulig når de følger klubben sin i utlandet. Dersom tiltaket viser seg å bli en suksess, er det sannsynlig at alle britiske klubber i Europa får et lignende tilbud.

- Vi har hatt et veldig produktivt og forståelsesfullt møte. Vi har samarbeidet godt i lang tid på dette området, men vi kan alltid forbedre oss, sier en talsmann for utenriksdepartementet til The Times.

- Liverpool gjør allerede en god jobb ved å gi informasjon til egne fans, men det er viktig å systematisere den gode jobben som Liverpool har gjort. Klubben har oppnådd så mye suksess i Europa de siste årene, at de nå har en kjerne med  kunnskapsrike, utreiste fans. Disse er vårt publikum i like stor grad som de førstegangsreisende.

- Plasser som Roma og Barcelona er velkjente steder, men vi kan tilby informasjon som den mest rutinerte supporter finner nyttig. Cirka 52 000 fans følger sitt lag i utlandet hver sesong, og selv om relasjonene allerede er gode, ivrer vi etter at de skal bli enda bedre.

Liverpools stadionsjef, Ged Poynton, opplyser at utenriksdepartementet tok kontakt med klubben angående dette for to måneder siden.

- Vi har diskutert flere sider av supporternes reisevirksomhet i Europa, og erfaringene de har høstet. Alt fra drikkekultur til forsvunne pass. Det handler om hvordan vi kan ta vare på våre fans når de er på reise.

- Liverpool har blitt plukket ut for å sette standarden for god oppførsel. Vi kan få ulike tips om hva man må gjøre og hva man ikke må gjøre i de ulike landene. Klarer vi å slå Chelsea i kvartfinalen, kan vi høste frukter av dette prosjektet allerede i semifinalen.  (artikkelen fortsetter under bildet)

Eto'o linkes
Daily Telegraph henviser i dag til spanske medier, som rapporterer at Rafael Benitez vurderer et bud på Barcelona-spiss Samuel Eto'o til sommeren. Angriperens kontrakt med katalanerne går ut sommeren 2010, og det meldes at Benitez vil forsøke å utnytte usikkerheten rundt afrikanerens fremtid i Barcelona.

Stengt grunnet begravelse
Liverpool FC opplyser at hele Anfield, inkludert billettkontoret, museet og supporterbutikken under The Kop vil stenge på tidlig ettermiddagstid 1.april. Det samme gjelder også Liverpool-butikkene i Chester, Williamson Square og Liverpool One. Alt dette vil stenge klokken 13.00 lokal tid, for at staben skal få overvære begravelsen til klubbsekretær Bryce Morrison.

Morrison døde som kjent av et hjerteinfarkt den 21.mars.