Liverpool søker om å bli VM-by i 2018

Liverpool har i dag offisielt lansert sin søknad for å bli VM-by i 2018. Byen baserer sin søknad på at Everton FC og Liverpool FC får hver sin nye stadion innen 2018.

Liverpool er en av 15 byer som kjemper om å bli kampsteder dersom England blir tildelt VM i 2018.
- Jeg har spilt i VM og sett eksakt hva det betyr for byene som er involvert. Jeg ville like å se det skje i min hjemby, sier Steven Gerrard ifølge Liverpoolfc.tv.

- Liverpool er en stor fotballby. VM i England uten Liverpool er utenkelig.

Rafael Benítez er også glad for søknaden.
- Alle kjenner til lidenskapen folk i Liverpool har for fotball. Deres kunnskap og anerkjennelse av spillet er kjent over verden. Det vil være et stort løft for et VM i England om Liverpool får arrangere kamper.

Liverpools søknad vil bli en del av Englands totalte VM-søknad, og blir ledet av Liverpool City Council. Byen baserer søknaden på at Everton FC og Liverpool FC får hver sin nye stadion innen 2018.

Et 25 siders dokument fremhever styrkene ved grasrotfotballen, Liverpools transport- og overnattingstilbud, samt evnen til å være verter for en måneds lang fotballfestival.

En endelig søknad må være levert til Englands VM-komité innen november 2009. England kommer til å offentliggjøre vertsbyene i desember, men en VM-søknad med 12 til 18 stadionanlegg må være FIFA i hende mai 2010.

FIFA vil annonsere vertsnasjonene for VM i 2018 og 2022  i desember 2010.

- Man kan ikke forestille seg at VM kommer til dette landet og at Liverpool ikke vil være en av vertsbyene. Liverpool er en av de store fotballsentrene i verdenssporten, sier Councillor Warren Bradley, leder av Liverpool City Council.
  
- Våre klubber, deres spillere og fans, har formet og beriket spillet i mer enn et århundre, og involveringen i spillet på grasrota er uten sidestykke. Denne søknaden handler om å bygge på denne tradisjonen for å promotere spillet overfor en ny generasjon og hjelpe England til å sikre og levere en fantastisk turnering.
  
- Dette er også en konkurranse med andre britiske byer, og vi trenger både Evertonians og Liverpudlians og fotballfans generelt for å vise støtte til byen på nettstedet.
  
- Som for kulturhovedstadskonkurransen er jeg sikker på at om vi forener vår lidenskap for spillet, vil vi ha en svært spesiell 12. mann i søkerlaget.