Liverpool starter forsering i kveld

Rafael Benitez sier at man vil begynne å spisse laget noe mot Espanyol i kveld, som et skritt opp i forhold til forberedelser rettet mot ligastart om to uker.

Etter kamper i forbindelse med treningsleir i Sveits og tur til Østen, hvor Liverpool i praksis har benyttet to lag over 90 minutter, vil det bli mer spilletid for profilerte spillere mot Espanyol. Foran 40.000 tilskuere skal man åpne den nye arenaen Estadi Cornella-El Prat, og Liverpool vil bruke et mer kjent mannskap og foreta færre bytter.

- Vi vil nå gi spillere mer spilletid, kanskje en time til 75 minutter, og for noen en hel kamp. Det vil avhenge av hver enkelt spiller, sier Rafa til liverpoolfc.tv.

- Vi har med oss nok spillere og vi ønsker å gi dem alle en sjanse, men hoveddelen av dem vil spille 60 minutter eller litt mer.

- Etter i kveld, har vi to kamper til før sesongen starter og jeg tror vi får se noen spillere spille 90 minutter i de kampene.

- Når det gjelder det fysikken til spillerne er alt greit. Mentaliteten og lagånden er god og er som planlagt.

- Normalt er pre-season bare pre-season, men denne har vært annerledes siden vi hadde Dossena og de spanske spillerne tilbake sent fra landslagsspill og Gerrard var igjen i Liverpool da vi spilte i Asia. Det var derfor forskjellige situasjoner utenfor vår kontroll, men jeg tror vi har greid å organisere alt veldig bra.

- Vi hadde en fin tur til Asia og siden et par dager fri. Nå er vi klare igjen.

- Det ville bli vår vanskeligste kamp så langt. Det er en vennskapskamp, men for Espanyol er det virkelig viktig siden de skal spille på deres nye stadion foran sine egne fans.

- De har et godt lag som er bra organisert, og nå har de mer kvalitet etter de spillerne de har kjøpt inn i sommer. Det vil kjenne til oss og våre spillere, slik at det vil bli en god test for dem og de vil ønske å vinne.

For Liverpool vil det bli spesielt interessant å se hvordan Rafa setter opp sin bakre firer, med Skrtel, Agger og Aurelio skadet.