Liverpool U18 - Everton U18 0-2

Liverpools juniorlag tapte i formiddag 0-2 hjemme mot Everton i Premier Academy League. Forrige helg ble ligaleder Blackburn beseiret 3-0, men mot tabelljumbo Everton kom sesongens sjette tap.

Everton avsluttet fra 30 meter ved Hallan Hope allerede i åpningsminuttet, men for de fremmøtte i Kirkby var ikke dette betegnende for hva som skulle skje senere i kampen. Oppgjøret ble preget av mange midtbanedueller, noe som er typisk for derbies.

Den neste ordentlige muligheten i første omgang kom fra vertene i det 18 minutt. Marcus Giglio kun heade fritt fra en corner, men ballen havnet i nettveggen. da lagene gikk til pause må juniortrener Rodolfo Borrell ha vært fornøyd med lagets organisering, men ønsket nok mer av laget i den siste tredjedelen av banen.

Everton åpnet igjen best etter sidebyttet. Tom Donegan skjøt over etter å ha kommet gjennom fra midtbanen. Deretter avsluttet Hope elendig fra par og tyve meter.

Liverpools Tom Ince, Krisztian Adorjan og James Ellison slet med å sette sitt preg på kampen. Andre Wisdom hadde de rødes neste forsøk på mål. Hans avslutning fra innenfor sekstenmeteren gikk like utenfor.

Etter 60 minutter kom Femi Orenuga forbi Giglio på Liverpools venstre. Innlegg havnet innenfor femmeteren. Lewis Codling styrte ballen på Chris Oldfield.

Deretter misbrukte Adam Cummins en stor sjanse. Headingen fra en dødball gikk rett på Oldfield.

Thomas Ince sendte Liverpool nesten i føringen da han vendte innenfor 16-meteren og skjøt lavt, men Adam Davies kastet seg og reddet.

Tiden var i ferd med å renne ut. Kampen så ut til å ende målløst. Åtte minutter før full tid fikk Everton corner. Oldfield fikk ikke bokset skikkelig. Danny Murphy kunne score fra like utenfor femmeteren.

To minutter senere sikret Conor McAleny bortelaget alle poengene. Han fant rom på venstrekanten før hans lave forsøk gikk inn ved nærmeste stolpe.

Conor Coady og Jack Robinson var ikke aktuelle til mini-derbyet fordi de er på landslagsoppdrag med England U17.

Liverpools lag: Chris Oldfield, John Flanagan, Marcus Giglio, Stephen Sama, Matty McGiveron, Craig Roddan, Andre Wisdom, Michael Roberts, James Ellison (Michael Ngoo 84), Krisztian Adorjan (Tony Silva 86), Tom Ince.  Ubenyttede reserver: Michael Ihiekwe, Deale Chamberlain, Adam Pepper.