Juniorlaget til de røde er klare for kvartfinalen i juniorcupen etter å ha slått ut Chelsea på Anfield, etter en tidlig scoring av David Amoo.

Liverpool: Bouzanis, Wisdom, Ayala, Kennedy, Buchtmann, Amoo, Irwin, Pepper (Kacaniklic 73), Eccleston, T. Ince, Dalla Valle.  Reserver: Chamberlain, Metcalf, Roberts, Ellison.

Chelsea: Heinmann, Ahamed, R. Ince (Mitrovic 85), Bruma, Gordon (Phillip 44), Mellis (Clifford 71), Sala, Philliskirk, Borini, Kakuta, Nouble.

Daniel Ayala er tilbake etter et skadeopphold. Trener Hugh McAuley har også valgt å vrake svenske Alex Kacaniklic og satt inn Nathan Eccleston, noe som kan gjøre at Liverpool spiller et mer tilnærmet 4-3-3.

1.omgang:

1.min:
 Stor sjanse for Liverpool allerede etter 40 sekunder, da Ince drev opp og Adam Pepper kom helt fri på 16 meter. Foran The Kop sendte imidlertid scouseren ballen fem meter utenfor.

5.min: Ince slår en corner, Heinemann mister i duell med Dalla Valle, men Chelsea får klarert.

6.min: Eccleston til Dalla Valla, som skyter en markkryper fra 18 meter og som keeper må slå til corner.

8.min: Mellis for Chelsea kommer fram ute på høyresiden, men skyter nokså ufarlig utenfor den bortre stolpen.

Liverpool spiller hva som kan kalles et offensivt 4-2-3-1 med Eccleston og Amoo på kantene.

13.min:  Borini, den antatt største trusselen for Liverpool, kommer på skuddhold men Joe Kennedy blokkerer glimrende. Returen skyter Philliskirk utenfor fra god posisjon.

17.min:
 1-0 AMOO -  Fortjent ledelse da Chelsea ikke får klarert skikkelig etter en corner og Adam Pepper løfter inn i feltet, David Amoo kommer høyest og header inn i nettet fra kort hold.

20.min:
 Christopher Buchtmann på en typisk raid fra venstrebacken, og prøver et skudd fra 25 meter, men truer aldri målet til Chelsea.

25.min:
 Bruma feilberegner og Amoo kan løpe over halve banen, før han avslutter svakt da han er alene med keeper fra skrått hold.

27.min:  Bruma vinner en duell me Irwin og skyter hardt og godt, men fin redning av Bouzanis nede ved stolperota.

29.min: Heading fra italienske Borini, men over.

36.min:  Philliskirk avanserer fra midtbanen, og får lov til å gå til 18 meter før han skyter. Igjen en solid redning av Bouzanis.

43.min: Chelsea med frispark noen meter utenfor hjørnet av 16-meteren, mens svakt skudd av Sala over og utenfor bortre kryss.

44.min:  Gordon ut og Phillip inn for Chelsea.

Artig 1.omgang på Anfield, men mange talentfulle spillere spesielt i offensive posisjoner. Liverpool var best i de første 25 minuttene, hvor spesielt David Amoo markerte seg ute på høyrevingen. Ince og Pepper var også involvert sentralt, mens en spiller som Nathan Eccleston ikke har greid å komme skikkelig inn i kampen. I de siste 20 minuttene tok Chelsea noe over, og gjestene har flere farlige spillere framover på banen, og Dean Bouzanis måtte gjøre et par gode redninger. Det er likevel ikke ufortjent at Liverpool leder. Totalt sett en god omgang av guttene til Hugh McAuley, men det gjenstår fortsatt mye før en plass i semifinalen kan sikres.

2.omgang:

52.min: Nydelig stikker fra Ince til Eccleston, som skyter et par meter utenfor den bortre stolpen.

58.min: Eccleston kommer innover fra venstre og skyter fra 20 meter, men langt utenfor.

60.min:  De fleste tror at Chelsea har utlignet da Bouzanis gir retur på et hardt skudd og franske Kaketa putter ballen i nettet. Dommeren dømmer imidlertid offside for spissen, som stod innenfor da skuddet gikk men det kan diskuteres hvor mye han forstyrreet Bouzanis.

68.min:  Dalla Valle har ikke kommet mye med i spillet, men gnistrer til da han får en stikker fra Eccleston og avslutter glimrende med et skudd i motsatt hjørne, Linjemannen er imidlertid oppe med flagget. De må ha vært marginalt.

70.min: Ince, hos Chelsea, vinner et par dueller får han skyter nokså svakt utenfor.

71.min:  Mellis ut og Clifford inn for Chelsea.

73.min:  Pepper ut og Kacaniklic inn for Liverpool.

74.min:  Innbytter Clifford får gult for en sen takling av Irwin.

76.min: Ince og Kacaniklic kombinerer, men førstnevnte skyter utenfor fra skrå vinkel

78.min:  Svenske Alex Kacaniklic slår inn fra venstre. Dalla Valle er nære på en få en avgjørende touch foran mål, og da ballen faller til Amoo skyter han utenfor.

85.min:  Ince ut for Chelsea, og Mitrovic inn.

88.min:  Ince til Amoo like utenfor straffefeltet, men han bruker for lang tid og skuddet blir blokkert.

90.min:  Amoo sender ballen hardt inn i feltet, men en forsvarer kommer akkurat tidsnok foran Dalla Valle til at Liverpool ikke kan punktere kampen.

En ventet et stormløp fra Chelsea etter pause, men det kom egentlig aldri. Dette mye takket være godt stopperspill av Kennedy og Ayala, og en stødig Dean Bouzanis i mål. Liverpool fant ikke sitt pasningspill på samme måten etter pause, men var farlige på kontringer og var i realiteten nærmere 2-0 enn Chelsea var 1-1. Med andre ord en fullt fortjent seier til de røde juniorene, som nå møter Bolton hjemme i kvartfinalen.

Vi legger snart ut en spillervurdering.

Andre Wisdom, målscorer David Amoo og Thomas Ince kan feire 1-0 scoringen mot Chelsea.

Spillervurdering:

Dean Bouzanis 6 - Meget solid kamp, hvor han dominerte i feltet og var god på streken. Ga en farlig retur på målet som ble annullert, men slapp altså unna med den.

Andre Wisdom 4 - 15-åringen åpnet friskt, men spilte etter hvert mer på det sikre ute på høyrebacken. Har stor fart og gode offensive kvaliteter.

Joe Kennedy 6 - Store Joe blir aldri noen ballettdanser, men hans pondus i lufta og styrke i duellene var god å ha i dag.

Daniel Ayala 6 - Spanjolen er heller ingen fintspillende midtstopper, men plasserer seg godt og er kompromissløs.

Christoper Buchtmann 4 - Også tyskeren er en offensiv back, som hadde flere bra initiativ men ikke lykkes hele tiden.

Steve Irwin 5 - En stødig og helhjertet kamp av midtbaneankeret, som konsentrerte seg mye om det defensive i denne kampen.

Adam Pepper 4 - Lille Adam fikk vist fram pasningsfoten ved enkelte anledninger, selv om han også ble litt borte i perioder.

David Amoo 5 - Banens beste den første halvtimen. Han ble mer borte etter hvert, men var alltid farlig. Minus for at han burde hatt flere mål enn den han ble matchvinner på.

Thomas Ince 5 - Sønnen til Paul har hatt en fin utvikling på juniorlaget og utmerket seg igjen med noen tekniske glimt og flere lekre pasninger. Er nære en 6?er.

Nathan Eccleston 3 - Nathan er regnet som et av de største talentene på akademiet, men i 1.omgang kom han aldri inn i kampen da han spilte på venstrekanten. Ble flyttet inn sentralt etter pause, men lyktes med lite.

Lauri Dalla Valle 4 - Liverpool angrep gjerne fram på kantene, og det ble lite å jobbe med for Lauri inne i midten. Uten at det var hans skyld.