Liverpool vurderer Mancienne

Forsvarstalentet Michael Mancienne vurderer å forlate Chelsea til sommeren. Liverpool og Manchester City står fremst i køen av beilere. 21-åringen er lei benkesliting på Londons vestkant.

Seriøse The Times hevder at både Liverpool og Manchester City følger situasjonen til Michael Mancienne i Chelsea med stor interesse. Begge klubbene skal vurdere å legge inn bud på den unge engelske forsvarsspilleren til sommeren. På det tidspunkt vil Chelsea-forsvareren kun ha ett år igjen av sin kontrakt på Stamford Bridge.

21-åringen sliter med å få spilletid i Chelsea. Han debuterte i FA-cupen mot Watford på nyåret, men har siden den gang kun spilt to kamper i Premier League samt fått ett innhopp i Champions League. Lovnader om mer spilletid kan således bidra til å lokke den engelske U21-spilleren bort fra London.

The Times melder at Mancienne, som kan spille både høyreback og midtstopper, skal holde samtaler med Chelsea om en ny kontrakt ved sesongslutt, men hevder samtidig at det er langt fra sikkert at han vil binde sin fremtid til den styrtrike vestkantklubben.

Mancienne kom til Chelsea som 8-åring, men har to sesonger bak seg på utlån i QPR (30 kamper i 2006/07 og 31 kamper i 2007/08). Høsten 2008 tilbrakte han i Wolverhampton, hvor han spilte 10 kamper. Etter at han returnerte derfra i januar har det imidlertid blitt lite spilletid på den talentfulle forsvareren. De fire kampene han har fått har imidlertid kommet etter at Guus Hiddink ankom klubben. Han debuterte som sagt i FA-cupens femte runde mot Watford, og fikk deretter starte ligakampen mot Wigan to uker senere. Han kom også inn fra benken og spilte de siste ni minuttene i Chelseas første kamp mot Juventus i 1/8-finalen i Champions League. Da spilte den allsidige unggutten på midtbanen. Nå som Ricardo Carvalho er tilbake etter skade, er ikke utsiktene til flere kamper denne sesongen fullt så lyse lenger for 21-åringen.

Mancienne skal frykte at lite førstelagsfotball skal koste ham plassen på England U21 i sommerens EM-sluttspill. The Times skriver at 21-åringen vil lytte til Chelseas planer for ham til sommeren, men påstår samtidig at Mancienne kommer til å være åpen for tilbud, spesielt fra høyt profilerte Premier League-klubber.

Vi kan også nevne at Mancienne var ubenyttet reserve da Chelsea tapte Community Shield for Liverpool i 2006, og han ble også tatt med i den engelske A-landslagstroppen til privatlandskampen mot Tyskland i november.