Lucas er sterkere fysisk og mentalt

Lucas føler seg sterkere fysisk og mentalt, og synes fansen har støttet ham bra denne sesongen. Rafa enig i de uttalelsene. Viktig å få en god start i gruppespillet.

Lucas Leiva hadde flere skuffende opptredener for Liverpool forrige sesong. Så langt i 2009/10 har han sett langt sterkere og mer besluttsom ut på banen. Han har spilt samtlige kamper denne sesongen, og det forventes at brasilianeren igjen blir å finne i startoppstillingen mot Debrecen i morgen.
- Ingen liker å bli kritisert, men slikt skjer i fotball. På mange måter har det vært en god erfaring for meg fordi jeg er sterkere fysisk og mentalt nå, sa Lucas på dagens pressekonferanse.

- Jeg kan spille mer avslappet og tålmodig. Jeg kan bli roligere fordi jeg vet at fansen støtter meg mer.

- Hvis Rafa hadde ønsket at jeg skulle dra, ville han ha sagt det. Men han sa alltid at han hadde tillit til mitt spill og at jeg ble bedre.

- Jeg er nå en bedre spiller enn da jeg kom. Jeg gjorde noe fysisk arbeid i sommer for å legge på meg noen kilo for å hjelpe meg i spillet i Premier League, og det har hjulpet meg mye.

- Jeg forsøker å bli bedre hele tiden. Jeg føler meg mer selvsikker, og jeg vil være i stand til å opprettholde dette nivået.

Lucas har hatt en fast rolle på den sentrale midtbanen etter at Xabi Alonso meldte overgang til Real Madrid. 22-åringen påpeker at han er en annerledes spiller enn spanjolen.
- Jeg er ikke samme type spiller som Xabi Alonso, men alle fortsetter å sammenligne oss. Nå spiller vi en annen type fotball, og jeg blir bedt om å gå fremover mer enn det Xabi gjorde.

- Xabi har reist. Han var en god spiller for Liverpool, men nå må vi arbeide med spillerstallen vi har her.

- Dette er min tredje sesong her, og jeg spiller flere kamper. Dette er første gang jeg har spilt fem kamper på rad. Jeg tror jeg spiller bra, og det gir meg mer selvtillit.

- Jeg må alltid bevise at jeg besitter den kvaliteten for å være på laget. Hvis det skjer og jeg gjør det bra, vil fansen støtte meg. De har virkelig vært gode mot meg denne sesongen. De har vært veldig støttende.

Lucas Leiva mener fortsatt at han har mye å lære av de mer erfarne spillere.
- Når du har spillere som Steven og Javier Mascherano, kan du alltid lære, og de kan også hjelpe deg, uttaler Lucas til BBC Radio Merseyside.

- Steven, for ti år siden, begynte som meg. Men når du er fokusert og jobber hardt, kan du få sjansen.

Liverpool starter gruppespillet i Champions League med hjemmekamp mot Debrecen. Brasilianeren vet at det er viktig å få en god start.
- Vi vet at når vi spiller hjemme, må vi ha et godt resultat. Vi vet at det er meget vanskelig i Champions League. Kanskje vi har en sjanse til å gå til finalen. Forhåpentligvis kan vi få en god start. Hvis du taper hjemme, vil det alltid bli vanskelig i kampene fremover.

- Hvis man begynner bra ved å vinne hjemme, vil vi få mer selvtillit. Da kan vi forsøke å gå videre til åttendedelsfinalen.

Rafael Benítez tror at både supportere og tv-eksperter nå ser brasilianerens kvaliteter.
- Han har spilt flere kamper - fem på rad. Det er godt for ham og hans selvtillit. Det er positivt for laget. Når du har en spiller som jobber hardt på hver treningsøkt, er også lagkameratene glade når han gjør det bra, uttalte Benítez til presskorpset på dagens pressekonferanse.

- Fansen støtter ham mer enn tidligere. Det er opplagt. Det hjelper laget, og alle er gladere. Noen tv-eksperter kritiserte ham lett, men han har vist karakterstyrke, bevist at han har fantastisk mentalitet. Fansen har innsett at han er en som forsøker sitt beste for klubben, og det er det viktigste.