Lucas gleder seg til kamp

Lucas Leiva gjorde sitt første ligamål for Liverpool sist søndag. Nå håper han på ny nettkjenning på Upton Park i ettermiddag. Opprør mot radiovert som sprer Hillsborough-løgner i USA.

Lucas Leiva har fått smaken på nettsus etter å ha gjort Liverpools tredje mål mot Newcastle på søndag. Nå håper han å bygge videre på det gode innhoppet mot "skjærene". Brasilianeren starter sannsynligvis kveldens kamp på Upton Park, som erstatter for ankelskadede Xabi Alonso.

Lucas innrømmer at han har slitt med å vinne Liverpool-supporternes gunst, men godt spill de siste ukene håper han har bidratt til at tvilen begynner å komme tiltalte til gode.

- Jeg er lykkelig nå. Mine medspillere og trenerne har hjulpet meg mye. Nå ønsker jeg bare å fortsette som jeg stemner, og forhåpentligvis blir neste sesong bedre enn denne både for meg og laget, sier midtbanespilleren til Liverpool Echo.

- Scoringen min mot Newcastle er en måte å betale tilbake manageren på. Han har alltid hatt tiltro til meg. Selv om jeg ikke starter alle kamper, får jeg som regel noen minutter på banen hver gang. Nå er det opp til meg å vise at jeg er verdt en fast plass på dette laget, legger han til.

- Jeg vet at ikke alle stoler på meg, men jeg kan ikke la det gå inn på meg. Det viktigste er at mine lagkamerater og staben er fornøyd med meg. Forhåpentligvis får jeg vist mitt sanne jeg snart.

Lucas har ventet to år på sin førte ligascoring. Den kom altså sist søndag.

- Min første ligascoring var et spesielt øyeblikk for meg, og gjorde meg veldig, veldig glad. Jeg er spesielt godt fornøyd med at den kom foran The Kop.

- Jeg fikk bare 15 minutter på banen, men når du kommer inn fra benken prøver du alltid å bidra med noe som kan hjelpe laget. Jeg er glad for at jeg kom på scoringslista mot Newcastle.

- Dessverre går sesongen mot slutten, men vi har fortsatt mye å spille for og må gi alt i de tre kampene som gjenstår. Vi får begynne med West Ham i kveld.

- Vi håper fortsatt at Manchester United skal avgi noen poeng, men det har ikke skjedd så langt. Men det betyr ikke at det ikke vil skje i kampene som kommer. Alt kan skje i fotball. Vi får prøve å vinne våre kamper, og så får vi se hva som skjer.

- Det er virkelig vanskelig å spille seg inn på dette laget, men det gjør godt for meg å konkurrere med spillere som Xabi Alonso, Javier Mascherano og Steven Gerrard. Det betyr at jeg hele tiden må yte det lille ekstra for å bli bedre. Blir du ikke bedre, får du ikke spille. Jeg prøver å bli bedre på hver eneste treningsøkt, og når jeg får sjansen på laget vil jeg prøve å ta vare på den.

- Jeg lærer fortsatt, og tror jeg kan bli en enda viktigere spiller for Liverpool i fremtiden. Steven er nesten 29, Alonso er nesten 28, Mascherano er nesten 25, mens jeg er 22. Jeg er ung, og må ta godt vare på tiden mens jeg får trene sammen med disse spillerne. Jeg spiller sammen med dem, og lærer av dem. Forhåpentligvis kan jeg være en nøkkelspiller slik som de er om ett år eller to.

- Nå skal jeg gi alt for laget. Klarer vi å slå West Ham i kveld kan det vise seg å bli et veldig viktig resultat for oss, avslutter Lucas.

Opprør mot programleder i USA
Supporterunionen Spirit of Shankly er i dag ute med en pressemelding, der de gir sin fulle støtte til New York Liverpool Supporter Club, som offentlig har fordømt den britiskefødte radioverten Steve Cohen. Cohen, som er programleder på Fox Football Phone In og World Soccer Daily på Sirus, har en rekke ganger spredt løgner om Hillsborough-ulykken og gjør stadig sitt ytterste for å sverte Liverpool FC og klubbens supportere.

LFCNY krever nå at Cohen fjernes fra sin stilling, og ikke slipper til på amerikansk radio mer. Supporterklubben har også krevd et fullt dementi av de mange løgnene som programlederen har liret av seg på lufta. Inntil det skjer oppfordrer Liverpool-supporterne i New York til boikott av alle som benytter Cohens show til annonsering. Likeså oppfordres det til boikott av Sirius og Fox Soccer Channel.

LFCNY og alle de andre supporterklubbene for LFC i USA oppfordrer nå alle verdens Liverpool-supportere til å sende mail til sponsorene av Steve Cohens programmer, for å gjøre dem oppmerksom på løgnene han har kommet med og boikotten som nå settes i verk. Mer informasjon kan man finne på: http://www.firsttouchonline.com/09_boycottcohen.html

Vi kan også nevne at den tidligere Liverpool-spilleren Steve Nicol, som nå er manager for New England Revolution, har gitt Mr Cohen klar beskjed om at han aldri mer vil ha noe med ham eller hans show å gjøre.