Lucas håper på fornyet tillit

Lucas håper igjen å være i startoppstillingen, på bekostning av suspenderte Mascherano. Malouda foretrekker Lampard fremfor Gerrard. Anelka hevder at han spilte sin beste fotball i Liverpool.

Liverpool må klare seg uten suspenderte Javier Mascherano i den første kvartfinalen mot Chelsea. Argentineren fikk et meget strengt idømt gult kort i 4-0-seieren mot Real Madrid. Det kan bety ny tillit til Lucas Leiva. Brasilianeren var i startoppstillingen istedenfor Javier Mascherano på Craven Cottage, men har ikke vært med fra start i to kamper på rad for Liverpool denne sesongen. Det kan det bli en forandring på hvis ikke Benítez velger å sette Gerrard ned ved siden Xabi Alonso på sentral midtbane.
- Jeg vet at Chelsea-kampen er en stor mulighet for meg. Jeg skal forsøke å komme på laget, uttaler Lucas til The Guardian.

- Jeg vet at jeg noen ganger er på benken, men jeg forstår at manageren må velge, og Javier og Xabi har spilt veldig bra.

Malouda fortrekker Lampard fremfor Gerrard
Chelsea har skiftet manager siden forrige gang lagene møttes. Guus Hiddink har erstattet Luis Felipe Scolari.
- Det er aldri enkelt å spille mot Liverpool, men noe har forandret seg i laget vårt siden de to kampene mot dem tidligere i sesongen, uttaler malouda i følge Daily Telegraph.

- Selvtilliten og disiplinen vi viser, har forandret seg. Våre nøkkelspillere har mer selvtillit. Vi så det da vi spilte på Anfield i vår seneste kamp der.

- De fem siste minuttene var vanskelige å akseptere da de scoret to mål, men vi har mer troen nå, og vårt spill er i mye bedre stand.

- Vi må omgjøre selvtilliten til seier. Vi vet at det alltid vil bli jevnt når vi spiller mot dem. Det blir ikke annerledes nå.

- Det finnes mye kvalitet i troppen. Manageren gir oss mye selvtillit selv når vi hadde dårlige resultater. Han gir oss beskjed om å spille på våre kvaliteter.

Malouda er ikke tvil om hvem han ville valgt av Frank Lampard og Steven Gerrard på sentral midtbane.
- Det er min venn, Frank Lampard. Jeg ville aldri si Steven Gerrard.

- Frank er så spesiell fordi han alltid er fokusert på motstanderens mål. Han løper bestandig og er full av energi.

- Hans spill handler ikke bare om å score mål. Han kommer fra dype posisjoner. Han er i bevegelse hele tiden, og ser alltid ut til å score. Han løper på midtbanen, men ser ut til å ha mentaliteten til en spiss. Han er ikke fornøyd om han ikke scorer.

- Mot Liverpool i Champions League forrige sesong var han veldig viktig for oss. Han er full av selvtillit og hans frihet på banen kan utgjøre en forskjell.

- Duellen med Gerrard vil bli en av nøkkelduellene, men det vil ikke bli den eneste der ute. Mot Liverpool må hver spiller utgjøre en forskjell.

- Vi må gå inn i hver duell og vise stor disiplin. Det vil bli veldig jevnt fordi de har spillere i verdensklasse i hver posisjon. Vi må være disiplinerte i begge kamper. Det vil få oss videre.

- Spilte min beste fotball i Liverpool
Chelseas Nicolas Anelka mener at han spilte sin beste fotball i tiden på Anfield. Gerrard Houllier hentet spissen på lån i januar 2002, men ved sesongslutt bestemte Houllier seg for å ikke benytte seg av opsjonen til å signere spissen på permanent kontrakt.
- Jeg spilte min beste fotball på Anfield fordi jeg spilte i min beste posisjon der, hevder Anelka før Chelsea og Liverpool møtes til kvartfinale i Champions League.

- De hadde Michael Owen, som er en naturlig målscorer, akkurat som Emile Heskey, som la mye til rette for meg.

- Owen var hovedmålscorer, og du visste at han ville score uansett. Han lot meg spille på mitt beste.

- Jeg spilte midtspiss i Arsenal og scoret mange mål. Alle tror derfor at det var min beste posisjon, men ikke jeg.

- For meg handler fotball ikke om å score mål. Jeg spiller fordi jeg vil trives ute på banen. Hvis jeg får en sjanse, så flott. Målet mitt er å spille bra.

- Det er der jeg er ulik andre spisser. Hvis jeg går gjennom en hel kamp og scorer i det 85.minutt, vil jeg ikke være fornøyd.