Lucas med høye mål

Lucas Leiva har fått skryt for en god preseason. Nå er alvoret like om hjørnet, og den 22 år gamle brasilianeren har satt seg høye mål for den kommende sesongen. Museumskveld med Mølby.

Lucas Leiva har ambisjoner. Den kommende sesongen er målene å vinne sitt første trofé med Liverpool, samt å spille seg inn på det brasilianske landslaget i tide til å bli med i VM-troppen til Sør-Afrika.

- VM er ett år unna, og jeg har satt meg som mål å komme med i VM-troppen. Et annet mål er å spille flere kamper for Liverpool. Dette kan bli et veldig bra år for meg, uttaler Liverpools nummer 21 til klubbens offisielle nettsted.

- For første gang etter at jeg kom til England har jeg fått gjennomført en hel preseason, og det har gitt meg mer selvtillit og bidratt til at jeg er i bedre form.

- I en klubb som Liverpool tenker du på å vinne trofeer, da dette er en av de største klubbene i verden. Jeg ser frem til å vinne trofeer denne sesongen. Min første ligatittel etter at jeg flyttet til Europa ville ha vært fint. Når du er ung ønsker du å skrive historie, og jeg er her for å prøve å hjelpe Liverpool FC å skape enda mer historie.

Når nyinnkjøpte Alberto Aquilani blir friskmeldt, må Lucas regne med ytterligere kamp om plassene på den sentrale midtbanen. Brasilianeren er således klar over at han ikke kan hvile på laurbærene.

- Jeg har sett noen kamper hvor Aquilani har spilt, og jeg husker spesielt godt en kamp mot Real Madrid i Champions League. Han spilte virkelig bra, og jeg tror han kan bli en veldig god spiller for oss. Han er skadet nå, men vi ser frem til at han blir skadefri. Vi trenger hele troppen, for vi skal spille mange kamper, kommenterer Lucas.

Manager Benitez uttalte nylig at brasilianeren har vært Liverpools beste spiller under preseason.

- Det gjorde godt å høre det. Men preseason handler om å komme i form før alvoret starter. Premier League er viktig for oss. Jeg har selvtillit nå, og er lykkelig. Men jeg må holde samme høye nivå, og prøve å forbedre meg hele tiden. Det har vært en virkelig god sommer. Etter ferien har jeg spilt mange kamper, og jeg føler meg i mye bedre form enn tidligere.

- Dette kan bli en stor sesong for meg. Det er min tredje sesong i klubben. Mine to første var bra, men ikke perfekte. Nå håper jeg å spille flere kamper og få flere muligheter. Mine prestasjoner avgjør selvsagt om jeg beholder plassen på laget. Når du har selvtillit, går alt av seg selv. Det er ikke bare i fotballen det er slik, men også i livet for øvrig. Nå føler jeg meg bedre. Jeg har lagt tidligere sesonger bak meg, og fokuserer på å være i startoppstillingen i kampene som kommer.

- Vi står overfor en ny sesong, med en ny tropp. Noen spillere har forlatt klubben, noen har kommet inn. Som tropp må vi lære av våre feil, og det prøver jeg også personlig å gjøre.

Museumskveld med Jan Mølby
Den 10.september arrangerer Liverpool FC "A night in the LFC Museum", med tidligere midtbanespiller Jan Mølby som det store trekkplasteret. Formålet med kvelden er å samle inn penger til lokal veldedighet. Seks fans får muligheten til å dele bord med Mølby gjennom en auksjon. Mølby vil være personlig guide for disse seks på Liverpools museum og han vil vise frem klipp fra sin egen karriere for disse seks i en av VIP-boksene på Anfield. Her vil det også bli spesialfremvisning av "det flotteste målet som aldri har blitt vist på TV" - Mølbys mytiske scoring mot Manchester United i 1985. En scoring som aldri har rullet over TV-skjermene på grunn av en pågående TV-streik på det tidspunkt.

Inngangsprisen til arrangementet er £145, og for det får man velkomstdrink, tre retters middag og underholdning av god kvalitet. Aldersgrensen er 18 år.

Man kan legge inn bud for å få sitte ved bordet til Mølby og få ham som guide ved å sende en mail til [email protected] med budet. Alle bud må være inne innen 28.august. De som har gitt de tre høyeste budene får tilslaget, og disse får ta med seg en gjest til.