Lucas med tro på seg selv

Lucas Leiva tror at neste sesong vil kunne bli hans beste i Liverpool-drakta, etter å ha forbedret sin fysikk siden ankomsten til England. Madrid byr spillere og penger for Xabi?

Lucas Leiva tror neste sesong vil bli hans beste så langt i Liverpool. Brasilianeren innrømmer at han var for lett for den engelske spillestilen da han først kom fra Gremio i 2007. Etter at han nå har avlagt noen timer i treningsstudio, føler han seg nå bedre rustet for fysisk krevende Premier League.

- Jeg har lagt på meg en del vekt denne sesongen, og det har gjort meg bedre rustet for hva du kan vente deg i England. Jeg har lagt på meg fire kilo, og det er mye. I min første sesong, om jeg skal være ærlig, så slet jeg med de fysiske kampene. I forrige sesong, med mine ekstra kilo, følte jeg at jeg kunne gå inn i fysiske dueller med hvem som helst, og dekke hele banen slik jeg gjorde i Brasil, sier Lucas til Liverpool Daily Post.

- Kanskje har det tatt meg 18 måneder å komme meg i den fysisken formen som er nødvendig for at jeg kan yte mitt beste i England, og jeg føler jeg er der nå, og gleder meg til fremtiden i Liverpool.

- Jeg mistet mye av preseason forrige sesong, fordi jeg var borte med Brasil for å spille i OL. Det betydde at jeg startet preseason, så reiste jeg bort, og da jeg kom tilbake var det hardt å ta de andre igjen. Jeg mistet mye viktig arbeid som de andre spillerne gjorde sammen. Neste sesong kommer jeg til å være her hele preseason, og jeg tror det vil hjelpe meg med å få ut mitt beste når sesongen starter i august.

- Jeg kommer til å kose meg i sommer, men allerede forbereder jeg meg til å komme tilbake som en bedre spiller neste sesong.

Lucas har aldri mistet tilliten hos Rafael Benítez, men har ved enkelte anledninger fått mye kritikk fra supporterne. Brasilianeren med de gode holdningene tror det har gjort han til en bedre og sterkere spiller.

- Som en spiller føler jeg at jeg har blitt langt bedre denne sesongen, helt klart. Alle kan ha en dårlig dag på jobb, hvor de føler at de ikke har spilt 100% av hva de er kapable til, og jeg har hatt de dagene jeg også. Vi har alle hatt dem. Men gjennom slike dager så har jeg lært av det, både mentalt og fysisk. Jeg tror dette er den sesongen hvor jeg har lært mest om meg selv. Jeg har hatt noen dårlige opplevelser med publikum - og det har gjort det viktig for meg å fokusere på fotballen, og ikke bli distrahert av noe av det som skjer rundt meg ellers.

- Det var hardt i perioder, men det vil hjelpe meg over tid. Du blir bedre av å gå gjennom tøffe perioder. De ga meg en utfordring, og jeg har løftet meg etter det. Jeg vet jeg har kvaliteter til å spille i dette laget, selv i de vanskelige periodene. Jeg hadde tilliten fra manageren og spillerne, og selv om enkelte av supporterne ikke var sikre på meg, var det andre som trodde på meg.

- Mentalt er jeg også bedre. Jeg tenkte aldri på å stilne noen. I fotball vil du alltid ha dine kritikere, men du må bare fortsette, og når du spiller bra og gjør ditt beste, vil du kanskje få dem over på din side. Jeg tror neste sesong blir min beste i Liverpool. Jeg føler meg bedre fysisk og psykisk enn jeg tidligere har gjort i klubben.

Madrid byr spillere og penger for Xabi?
I følge den spanske tabloiden AS, skal Real Madrid på ingen måte ha gitt opp håpet om å kjøpe Xabi Alonso. Tidligere denne uken virket det som at interessen hadde kjølnet, ettersom Liverpool er så lunkne til salg, men hovedstadsklubben skal ikke ha gitt seg enda.

I følge AS så ønsker Xabi å spille for den spanske storklubben, og det skal hans agent ha informert Rafael Benítez om i et møte 22. mai. Derfor skal Rafa ha satt en skyhøy pris på spilleren, og nylig økt den fra 40 millioner euro til 50 millioner euro. Så mye skal ikke Florentino Perez være villig til å betale, etter å ha brukt ca 160 millioner euro på Kaka' og Ronaldo (ikke bekreftet overgang), så man prøver å få ned summen med å inkludere angriper Alvaro Negredo og Spanias U21-angriper Alberto Bueno. Sistnevnte debuterte og spilte tre kamper for Real Madrids førstelag forrige sesong.

Ellers kan det være smart å ta disse rapportene fra AS med en liten klype salt om dagen. Det er overgangshysteri i Spania etter at Florentino Perez ble president i Real Madrid.