Lucas tror England kan vinne VM

PA har intervjuet Lucas i forbindelse med at Brasil møter England til privatlandskamp i Qatar på lørdag. Midtbanespilleren ser slett ikke bort i fra at England kan bli verdensmestere til sommeren.

Lucas har blitt mektig imponert av Fabio Capellos England, og føler at lørdagens privatlandskamp i Doha vil være en ypperlig pekepinn på hvor Brasil og England står i forhold til hverandre foran sommerens mesterskap i Sør-Afrika.

- Jeg anser England som et topplag. Vi har stor respekt for dem. Vi kjenner godt til spillerne. De spiller for de store klubbene i den beste ligaen i verden. Det blir fint for begge lag å se hvor man står i forhold til hverandre, nå som VM nærmer seg med stormskritt, uttaler Lucas.

- Om dette er Englands beste sjanse til å vinne VM på lenge? Ja, det tror jeg. England har alltid hatt en god tropp. Nå vitner også resultatene den siste tiden om et kvalitetslag. De fremstår som et lag nå. De har store spillere som Frank Lampard og min lagkamerat i Liverpool, Steven Gerrard, som alltid er en farlig spiller.

- Vi håper vi kan slå England, men det blir en hard kamp. De har imponert i VM-kvalifiseringen.

- Vårt landslag har også mye kvalitet og mange teknisk gode spillere. Vi prøver også å forsvare oss godt. Det er nøkkelen for et hvert lag, og det vil vi også forsøke å gjøre mot England. Dunga har gjort oss mye bedre. Han prøver å hjelpe alle spillerne, og han har forbedret alt.

- Folk forventer teknisk flott spill av Brasil og gode individualister, men med Dunga som sjef prøver vi å fremstå som et lag der alle hjelper hverandre.

Lucas fikk naturlig nok også spørsmål om situasjonen i Liverpool.

- Jeg synes vi har spilt bra, men vi har manglet det lille ekstra som kan snu den negative trenden. Jeg syntes vi spilte bra mot Lyon, Manchester United og Birmingham. Men vi har sluppet inn en del mål, på grunn av personlige feil. Vi må bare jobbe videre, og forhåpentligvis vil avbrekket fra seriespillet nå slå godt ut for oss. Vi har en del skadede spillere som kanskje blir klare til vår neste kamp.