Lucas vil betale tilbake

Lucas Leiva vil sannsynligvis starte sin tiende ligakamp av ti mulige mot Man U, nå håper brasilianeren å betale tilbake noe av tilliten med en god kamp mot rivalen.

En omdiskutert spiller har 22-årige Lucas vært et førstevalg gjennom hele sesongen på Liverpools sentrale midtbane. Slik er det ventet i toppkampen mot Man U i morgen også, uansett om Steven Gerrard blir klar av skade eller ikke. Rafa Benitez vil igjen stole på sin sydamerikanske duo Mascherano og Lucas i maskinrommet, i et oppgjør hvor det ikke minst er viktig å duellene i den lagdelen. Den sympatiske lysluggen er fullstendig klar over at han har fått stor tillit fra sin manager denne sesongen.

- Vi er inne i en vanskelig periode, men det er nå opp til oss på banen å bedre på det, sier Lucas.

- Rafa er en virkelig god manager og nå må vi prøve å vinne for oss selv, men også for ham siden han har vært god mot oss og ikke minst mot meg.

- Han har gitt meg muligheter og han har gitt meg selvtillit, slik at jeg nå ønsker å betale tilbake ved å spille bra, arbeide virkelig hardt og prestere det han forventer av meg.

- Jeg er ikke i tvil om at vi kan vinne trofeer. Det er for tidlig nå å snakke om titler. Vi vet at alle ønsker at vi skal vinne ligaen siden det er så lenge siden Liverpool ble mestere, men vi må tenke på en kamp av gangen.

- Det dreier seg om å vinne kamper, komme i siget og så kan vi kanskje snakke om hvem som skal være med i tittelkampen i januar.

- Det var min beste dag så langt som Liverpoolspiller, sier Lucas på spørsmål om siste kamp mot Manchester United, da det ble 4-1 triumf på Old Trafford.

- Det var en virkelig god kamp for oss. Vi kom under med 1-0, noe som gjorde oppgaven enda vanskeligere, men vi holdt sammen som lag og scoret fire fantastiske mål ved Fernando, Stevie, Fabio og Andrea Dossena. Det var en herlig følelse og forhåpentligvis vil vi ha den samme følelsen etter kampen i morgen.

- Det er en mulighet for laget til å vise hva vi har av kvaliteter og vise at vi kan være med i toppen.

- Jeg spilte sammen med Anderson på Gremio og for Brasil i OL, og vi har siden spilt mot hverandre i England.

- Vi er gode venner, men på banen tenker jeg bare på Liverpool. Han er sterk og rask, og han pleide faktisk å spille angriper i Brasil. Mot Manchester United kan du imidlertid ikke fokusere mot en spiller da du vet at de har gode spillere over hele banen.

- Vi er desperate etter å vinne noe, alle av oss, og jo fortere jo bedre. I første omgang vil jeg bare være glad hvis vi kan vinne denne kampen, og ikke minst for fansen vil det være en viktig seier.