Lyon ber om en tjeneste

Lyon klarte ikke å gi Liverpool en hjelpende hånd i Firenze i går. Likevel er franskmennene freidige nok til å be Liverpool om en tjeneste når de røde er vertskap for Fiorentina 9. desember.

Lyon-president Jean-Michel Aulas håper på en tjeneste fra Liverpool, ved at de røde slår Fiorentina på Anfield den 9.desember. Det vil dermed gi Lyon sjansen til å gå til topps i gruppa, og dermed få antatt lettere motstand i 1/8-finalen i Champions League.

Kampen mot Fiorentina er ikke en kamp fullstendig uten betydning for Liverpool, slik man ved første øyekast kan få inntrykk av. De fire beste treerne i gruppespillet i Champions League (de som har sanket flest poeng) blir nemlig seedet under trekningen av 1/16-finalen i Europaligaen. Dermed kan det være viktig for Liverpool å ta poeng mot Fiorentina, for å sikre seg antatt lettere motstand i neste runde i Europaligaen. At man blir seedet betyr også at man får avslutte med hjemmekamp i 1/16-finalen.

Men vi skal også huske på at Liverpool har en viktig ligakamp mot Arsenal hjemme på Anfield bare fire dager etter Fiorentina-kampen. Så manageren vil helt sikkert vurdere å hvile enkeltspillere mot Fiorentina.

- Førsteplassen er viktig, ikke minst fordi man da avslutter med hjemmekamp i 1/8-finalen. Vi møter Debrecen, og vi håper at Liverpool kan slå Fiorentina samme dag, sier Aulas til Lyons offisielle nettsider.

Forsvarer Jean-Alain Boumsong stiller seg også bak ønsket om en tjeneste fra Liverpool.

- Vi må vinne den siste kampen, og jeg håper at Liverpool viser stolthet, uttaler han.