Lysketrøbbel for Gerrard

Et lyskeproblem gjør at Steven Gerrard er tvilsom til Englands siste VM-kvalifiseringskamp. Daniel Agger klar for VM i Sør-Afrika. Martin Skrtel må stå over Slovakias skjebnekamp mot Polen.

Steven Gerrard spilte kun de første 45 minuttene for England i kveldens 1-0 tap for Ukraina, og The Guardian melder at det var en lyskeskade som var årsaken til at scouseren ble byttet ut i pausen.

Allerede VM-klare England fikk keeper Robert Green utvist etter et kvarter, og selv om Andriy Shevchenko misbrukte det påfølgende straffesparket gikk engelskmennene på et tap. Steven Gerrard og Glen Johnson startet som forventet kveldens kamp i Dnepropetrovsk. Gerrard kom aldri på banen igjen til annen omgang grunnet lyskeproblemer. Erstatter var James Milner. Johnson spilte hele kampen. Andriy Voronin forble ubenyttet reserve for hjemmelaget, som nå er oppe på andreplassen i gruppen.

Gerrard er nå tvilsom til Englands siste VM-kvalifiseringskamp, mot Hviterussland på onsdag.

- Han har et lite muskelproblem i lysken, bekrefter landslagssjef Fabio Capello.

Et annet land som allerede var klare før VM før dagens kamper var Spania. Jose Reina og Fernando Torres startet kampen mot Armenia Yerevan, mens Albert Riera ble sittende på innbytterbenken gjennom hele oppgjøret. Torres ble byttet ut til fordel for Alvaro Negredo etter 54 minutter på stillingen 1-0 til Spania. Spanjolene vant til slutt 2-1.

Liverpools utlånte sisteskanse Nikolay Mihaylov fikk en sjelden sjanse til å vise seg frem på Bulgarias A-landslag, da han ble byttet inn etter 68 minutter i VM-kvalifiseringskampen mot Kypros på Larnaca. Kypros sjokkerte gjestene, og ledet 3-1 da Mihaylov entret banen. Sluttresultatet ble 4-1 til vertene.

Daniel Agger var tilbake etter ryggskaden og spilte hele kampen da Danmark slo Sverige 1-0 i den viktige VM-kvalifiseringenskampen mellom de to nabolandene. Dermed er danskene klare for VM i Sør-Afrika.

Slovakia misbrukte første matchball til å kvalifisere seg til VM, da de tapte 2-0 for Slovenia på hjemmebane. Martin Skrtel var som ventet i startoppstillingen til Slovakia. Han spilte hele kampen og pådro seg gult kort fem minutter før full tid. Dette var Skrtels andre gule kort i VM-kvalifiseringen, noe som betyr at han må stå over Slovakias siste og helt avgjørende kamp, borte mot Polen kommende onsdag.

Sotirios Kyrgiakos sonet karantene etter å ha pådratt seg to gule kort i VM-kvalifiseringen så langt da Hellas slo Latvia 5-2 i Aten. Grekerne festet med dette resultatet grepet om andreplassen i sin gruppe. Yossi Benayoun spilte hele kampen da Israel slo Moldova 3-1 i samme gruppe. Israelittene er dermed oppe på tredjeplass i gruppa, to poeng bak Hellas, før siste kampdag.

Ønsker du siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil? Prøv denne linken.