Må selge før kjøp

Liverpool Echo hevder kjøp av Glen Johnson og nye kontrakter for nøkkelspillere har så godt som brukt opp transferbudsjettet til Rafael Benitez.

Det har ligget i kortene at fremtiden til Xabi Alonso også har vært en nøkkel til Liverpools transfersommer. Før det blir endelig avgjort om spanjolen går for £25-30M til Real Madrid, eller ikke, vil ikke Rafael Benitez ha kontroll over hvor mye han kan bruke på forsterkninger.

Liverpool Echo skriver i dag at £16M for Glen Johnson og nye kontrakter for spillere som Gerrard, Torres, Kuyt, Agger og Benayoun i praksis har brukt opp managerens transferbudsjett. Dette til tross for at Robbie Keane ble solgt tilbake til Tottenham i januar og Rafa selv nylig ble sitert på at man hadde midler til et spillerkjøp til selv uten salg. Amerikanske eiere opptatt med refinansiering synes imidlertid å ha surret igjen pengesekken.

Exit for Arbeloa, Leto, Hobbs og Anderson har gitt ytterligere £8M i kassa, og Andrea Dossena ventes også å bringe inn om lag £4-5M.

Det er imidlertid fortsatt salg eller ikke salg av Xabi Alonso som vil være katalysatoren for en forventet hektisk jobbing med transfers i de to ukene fram til ligastart.

Echo tror at skader i forsvaret og dårlig cover for Fernando Torres på topp vil presse Rafa til å kjøpe spillere til de lagdelene. Skulle Alonso gå må en forvente at det også blir hentet inn minst en midtbanespiller.

Rafael Benitez må klø i hendene etter å få en avgjørelse på sagaen om Alonso, slik at han for alvor kan begynne å tette de hull som han ser i spillerstallen.