Målet er å vinne resten av kampene

Rafael Benitez sier i dag at målet er å vinne resten av kampene denne sesongen, samtidig som han uttaler seg om forholdet til Alex Ferguson. Strekk i leggmuskelen for Pennant.

Etter lørdagens overhøvling av Manchester United på Old Trafford tror Rafael Benitez at Alex Ferguson omsider innser at Liverpool kan være en stor trussel for Manchester Uniteds posisjon som det dominerende laget i engelsk fotball. Spanjolen føler at hans lag nå har vist resten av Premier League-klubbene hvordan United skal tuktes.

Lørdag møttes de to managerne for første gang etter Benitez sitt angrep på Ferguson i januar, men spanjolen avviser at den episoden hadde noe å si for utfallet på Old Trafford lørdag ettermiddag.

- Jeg kan garantere alle at jeg var rolig og behersket i januar, og det er jeg fortsatt. Jeg måtte forsvare klubben min, og det var det jeg gjorde.

- Jeg leste Freud på skolen og på universitetet. Nå må jeg prøve å forbedre engelsken min, så kanskje Ferguson forstår meg når jeg sier noe. Men jeg har stor respekt for ham. Jeg er ikke bekymret for hva folk sier om meg. Jeg tenkte bare på klubben min. Liverpool har vært det beste laget i Europa de siste fem årene. Det er fakta.

- Spillerne på banen kan vinne og de kan tape, og manageren kan påvirke ting, men jeg ser ingen stor forskjell fra da jeg la fram fakta og situasjonen nå, sier Liverpool-manageren til Liverpool Daily Post.

- Ferguson er en fantastisk manager med et veldig godt lag. Vi vil prøve å bli bedre, og komme så nær dem som mulig. Forhåpentligvis anser han nå Liverpool som en ny sterk konkurrent.

På spørsmål om han snakket med Ferguson etter lørdagens kamp, svarer Benitez som følger:

- Nei. Jeg tok ham i hånda, og det var det hele. Han slengte på ingen måte med leppa. Engelsken min er kanskje ikke god nok til tider, eller kanskje jeg ikke forstå hans skotske aksent.

4-1 seieren lørdag var Benitez sin første triumf på bortebane mot Manchester United etter at han kom til Liverpool sommeren 2004, og det markerte samtidig hans 100. seier i Premier League. For Manchester United var dette deres første ligatap siden november. Det var Old Trafford-klubbens første tap på hjemmebane denne sesongen, og endte samtidig en rekke på 11 strake ligaseire.

- Vi har vist andre lag veien nå. United har spilt med en enorm selvtillit. Nå kan folk se at de ikke er uslåelige. Å sette Vidic under press var noe vi gjorde bevisst. Vi visste at Torres kunne skape problemer for ham med sin hurtighet.

- Nå har vi selvtillit i og med at vi spiller så bra, så vi får bare glede oss over situasjonen og prøve å ta tre poeng i alle kamper frem til sesongen er over. Jeg tror vi har den samme filosofien som United. Mentaliteten i vår klubb er å vinne alt, og jeg tror det samme gjelder for United.

- Man kan spille på ulike måter og med forskjellige spillere, men penger utgjør en enorm forskjell. Man må få det beste ut av sine spillere, men det er av og til enklere med større ressurser.

Paul Tomkins har regnet ut at Manchester Uniteds startellever på lørdag kostet £45M mer enn startelleveren til Liverpool. Ser man på troppen på 18 mann kostet Uniteds tropp £176M i innkjøp, mens Liverpools tropp kostet £105M.

- Har du ikke mye penger å bruke på spillere, må du jobbe hardt som lag. Det er mentaliteten som råder hos oss nå. Kan vi kjøpe gode spillere i fremtiden vil det forbedre oss, og kanskje kan vi nærme oss dem eller til og med passere dem, mener Benitez.

- Dette er fotball, og det er vanskelig å forklare hvorfor vi har avgitt poeng når vi har gjort det. Vi må bli mer stabile mot de andre lagene. I moderne fotball utgjør penger en enorm forskjell. Det kunne man se på innbytterne på lørdag, og verdien på de tre spillerne de satte inn. De har 4-5 spillere som på egen hånd kan forandre kamper, mens vi har en eller to.

- I det minste er vi nå i en posisjon der vi kan prøve å sette United under press, dersom vi klarer å fortsette og vinne kamper.

Leggskade for Pennant
Utlånte Jermaine Pennant måtte forlate banen med en skade 36 minutter ut i Portsmouths kamp mot Middlesbrough på lørdag. Nå melder Portsmouth-avisen The News at det dreier seg om en skade i baksiden av leggen, og at Pennant er usikker til helgens kamp mot Everton på Fratton Park. Det antydes at det dreier seg om en strekk i leggmuskelen.