Mange landskamper i juni

Gerrard til VM-kvalik. Kuyt og Babel i foreløpig tropp. El Zhar ikke med. Dalla Valle aktuell for U21-EM. Bruna til Toulon-turneringen. Tap for Hansen. Ajdarevic og Kacaniklic i svenske uttak.

Steven Gerrard er blant Fabio Capellos 24 utvalgte til Englands VM-kvalifiseringskamper mot Kazakhstan 6.juni (Almaty) og Andorra 10.juni (Wembley).

Nederland møter Island og Norge i VM-kvalifiseringen i neste måned. Både Dirk Kuyt og Ryan Babel er i de oransjes foreløpig tropp. Endelig uttak offentliggjøres fredag 29.mai.

Nabil El Zhar kommer trolig ikke med til Marokkos VM-kvalifiseringskamper mot Kamerun og Togo. Landslagssjef Roger Lemerre har tatt ut en foreløpig tropp på 26 spillere, men El Zhars navn står ikke på listen.

Lauri Dalla Valle er blant 40 spillere som er aktuelle for deltagelse i sommerens U21-EM for Finland. Den endelige troppen på 23 spillere blir annonsert 25.mai. Nåløyet er trolig trangt for en spiller som ennå ikke har debutert på det nivået. Turneringen er åpen for spillere født etter 1.1.1986.

Gerardo Bruna er tatt ut i Argentinas U21-landslagstropp til den 37.utgaven av Toulon-turneringen. I gruppespillet møter Argentina Nederland 3.juni, Egypt 5.juni og De forente arabiske emirater 7.juni. Semifinaler spilles 10.juni, mens kamp om 3.plass og finale er terminfestet til 12.juni. Bruna vant U17-EM med Spania i fjor. 18-åringen er født i Argentina, men har også spansk pass.

Martin Hansen fikk en elendig start på mellomrunden i EM-kvalifiseringen. Danmark U19 tapte 0-3 mot vertsnasjonen Portugal på Estadio Municipal de Rio Maior. Hansen måtte kapitulere på en avslutning fra Arsenals Rui Fonte allerede etter fem minutter. Syv minutter før slutt fikk danskene en spiller utvist. Tyrkia står på motsatt banehalvdel i morgen, mens gruppespillet avsluttes mot Hellas på fredag.

Astrit Ajdarevic er i 18-mannstroppen til Sverige U19 som skal spille mellomrunde i EM-kvalifiseringen i perioden 5.-10.juni. Mini-turneringen arrangeres i Belgia. I tillegg til vertsnasjonen venter kamper mot Sveits og Irland.

Sverige U18 har to treningskamper borte mot Bulgaria på programmet henholdsvis 7. og 9.juni. Kampene går av stabelen i Pravets Sports Complex, og Alexander Kacaniklic er blant Sveriges 18 spillere.

Flere landslagsutak blir offenliggjort senere. 1.juni kommer Spanias landslagssjef med navnene på spillerne som reiser til Sør-Afrika for Confederations Cup.