Marca: - Avstand på 8 millioner euro

Ifølge Marca skiller det 8 millioner euro mellom Liverpools prisforlangende og Real Madrids verdsetting av Alonso. Agent krever honorar og skaper ytterligere forhandlingsproblemer.

Den spanske sportsavisen Marca mener at Liverpool og Real Madrid fortsatt er langt unna hverandre når det gjelder verdsettingen av Xabi Alonso. Søndagens møte mellom Christian Purslow og Jose Angel Sanchez var vennlig, men bidro ikke til at partene kom nærmere hverandre i forhandlingene.

Liverpool ønsker 40 millioner euro for Alonso, men er bare villig til å senke sitt prisforlangende til 38 millioner euro. Det ser Real Madrid på som en fornærmelse. Klubbpresident Florentino Perez har gitt uttrykkelig beskjed om ikke å øke budet på 27 millioner som ble tilbudt for en måned tid siden, men kan legge på 3 millioner etter diverse kriterier.

Så forskjellen mellom overgangssummen Liverpool krever og Real Madrid vil betale er på 8 millioner euro. Marca mener at situasjonen for Xabi Alonso, som nå er tilbake i Liverpool etter å ha tilbrakt gårsdagen i Barcelona, begynner å bli utålelig etter at spilleren selv la inn en transfersøknad. 27-åringen er klar over at tiden begynner å løpe ut for ham. Saken er blitt mer komplisert. Premier League begynner om drøye to uker, og Rafael Benítez ønsker å ha spillerstallen klar. Manageren ga klarsignal for å forhandle om en overgang for Xabi til Madrid, men har også satt en frist. Benítez har ikke tenkt å la dette problemet påvirke planleggingen av sesongen og spillerstallen.

Marcas konklusjon: Tiden begynner å bli knapp for Alonso. Han må stole på at Real Madrid og Liverpool kommer til enighet. Xabi er i en vanskelig situasjon fordi hans tanker ikke lenger er i Liverpool.


Agent krever honorar
Den spanske sportsavisen AS melder at det har dukket opp nok et problem i forhandlingene mellom Real Madrid og Liverpool. Spillerens agent, Inaki Ibanez, krever visstnok fem millioner euro i honorar for sin klient. Jose Angel Sanchez, generaldirektør i Real Madrid, tok vissnok opp dette med Christian Purslow på søndagens møte. Purslow skal mene at Ibanez bør senke sitt forlangende til 2,5 millioner euro, så en overgang kan sluttføres. Real Madrid nekter derimot å betale 2,5 millioner til Ibanez. Agenten mener at han har et berettiget krav på honorar ettersom han allerede har forhandlet frem personlige betingelser for Xabi Alonso. Midtbanespilleren skal visstnok få en fireårskontrakt på Santiago Bernabeu.