Marsj for Hillsborough

Tusenvis vil i dag gå i tog i London, i en demonstrasjon som vil ende med at den engelske regjeringen vil bli overrakt 35000 underskrifter med ønske om rettferdighet for de 96.

Liverpool Echo kan fortelle at fem mødre som mistet sine barn i tragedien på Hillsborough i dag vil overleve et protestskriv med 35000 underskrifter til statsministeren. Mellom fem og ti tusen forventes å følge Anne Williams, Doreen Jones, Pat Joynes, Margaret Aspinall og Jenni Hicks i å forlange at noen blir holdt ansvarlige for at 96 supportere døde i Sheffield for 20 år siden.

- Å få 35000 signaturer i løpet av bare noen få uker er litt av et rop fra folket når det gjelder følelsene etter Hillsborough, sier organisator Barry Thompson.

- Det er vanskelig å forutse et antall på de som vil gå i toget, men vi forventer minst 5000.

- Vi ber om at noen blir holdt ansvarlig for den rekke av feilgrep som førte til at fans fra Liverpool døde 15.april 1989.

Oppmøte for marsjen er 13.00 engelsk tid, men start en time senere. Det hele vil bli avsluttet med flere taler, fra bl.a. Anne Williams. Supportere fra andre klubber, inkludert Everton, Leeds, Tottenham og Chelsea har også lovet å stille opp.

Mer informasjon om March4Justice finner du på denne linken.

Ifølge Echo har den nye innenriksministeren Alan Johnson blitt enig med parlamentsmedlemmer fra Merseyside om et møte hvor det skal bli diskutert hvordan og når dokumenter fra Hillsborough kan bli utlevert.

Hans forgjenger Jacqui Smith, samt sportsminister Andy Burnham, har i prinsipp sagt ja til å se bort fra en regel som sier at slike dokumenter ikke kan vises offentlig før etter 30 år.