Mascherano anklages?

Engelske aviser mener det er en risiko for at Javier Mascherano kan få straff i ettertid, da han traff Leeds-spilleren med Jermaine Beckford med armen.

Liverpools midtbanespiller svingte armen kraftig bakover i sammenheng med en duell med Beckford, og traff angriperen til Leeds i bakhodet. Dommer Alan Wiley synes å se rett på sammenstøtet, og valgte å ikke gjøre noe. Mascherano var i etterkant veldig opptatt av å forklare at han bare prøvde å komme seg ut situasjonen ved å bruke armen. Engelsk media mener likevel at fotballforbundet kan anklage Mascherano i etterkant. Begge managerne mente imidlertid at dette ikke var noen stor sak.

- Jeg mener du kunne se at han traff ham samtidig som han snudde seg rundt, forklarte Rafael Benitez. - Det var bare en type situasjon som du av og til ser.

Simon Grayson hos Leeds var ikke uenig: - Mascherano traff Jermaine med armen og noen ganger blir det dømt for det og andre ikke. Det var en av de situasjonene hvor han snur seg og løfter armen. Jeg har ikke tenkt å klage over en slik situasjon.

Hvis dommeren bekrefter at han har sett hendelsen, men mente at det ikke var noen grunn til å aksjonere, vil ikke forbundet ha mulighet til å gi spilleren straff. Hvis det motsatte er tilfellet kan FA bruke videobevis, og skulle man komme til konklusjonen om at Mascherano har brukt "voldelig oppførsel" er det vanlig å gi tre kampers suspensjon.