Mascherano lover å holde hodet kaldt

Javier Mascherano ønsker å viske bort de dårlige minnene fra fjorårets opptreden på Old Trafford. Argentineren lover å holde seg i skinnet denne gangen.

Javier Mascherano ble som kjent utvist da Liverpool gjestet Old Trafford i fjor. Det ønsker han ingen gjentagelse av på lørdag. Derfor lover den lille argentineren å holde hodet kaldt denne gangen. Til Liverpool Echo sier han at han har lært leksen sin nå, og lover å bite det i seg selv om han skulle synes at den sortkledde dømmer vel mye i favør av hjemmelaget.

Mascherano angrer nemlig fortsatt på oppførselen som førte til at dommer Steve Bennett sendte ham i garderoben før pause da Liverpool tapte 3-0 i mørkeste Salford i fjor. Midtbanespilleren hadde først fått det gule kortet for en takling mot Paul Scholes, før han ble sendt av banen etter at han protesterte mot et uforståelig gult kort som Fernando Torres ble idømt.

Heldigvis slipper Mascherano å stå ansikt til ansikt med Steve Bennett på Old Trafford denne gangen. Dommer er nemlig den ikke fullt så trigger-happy Alan Wiley.

- Jeg gjorde en feil i fjor, og det var en veldig trist dag for meg. Men jeg har lært min lekse, og vet at det ikke vil skje igjen, sier Liverpools nummer 20 til Echo.

- Jeg skal konsentrere meg om å gjøre mitt beste for laget, og forsøke å unngå protester mot dommeren, legger han til.

Uttalelsen kommer bare et par dager etter at Mascherano protesterte intenst mot et feil idømt gult kort i Champions League-kampen mot Real Madrid. Et kort som egentlig burde ha vært gitt til Xabi Alonso, og som fører til at Mascherano må stå over den første kvartfinalen.

Den belgiske dommeren, Frank de Bleeckere, skal etter kampen ha påstått at Mascherano fikk kortet fordi han sparket vekk ballen, men det var tydelig for alle og en hver at dette skjedde før dommeren blåste i fløyta, noe også TV-bildene beviser. Liverpools sportslige ledelse er svært misfornøyd med avgjørelsen og den belgiske dommerens bortforklaring etterpå.

- Dommeren påstod jeg sparket bort ballen, men jeg sparket jo til ballen før han blåste for firspark. Men det viktigste nå er at jeg er lykkelig fordi vi spiller virkelig bra. Det er ikke enkelt å slå et lag som Real Madrid i en 1/8-finale i Champions League, og det er ganske uvanlig med et slikt resultat som vi oppnådde mot dem.

- De siste årene har vi spilt virkelig bra mot de beste lagene i Champions League, så vi vet at vi kan gi alle og enhver godt motstand. Men vi vet vi står overfor en vanskelig oppgave på lørdag. Vi får se om vi klarer å spille like godt som mot Real Madrid, og så får vi se hva det holder til. Klarer vi å spille like bra vil vi være en håndfull også for Manchester United, da det var en fantastisk prestasjon.