Mascherano spilte internkamp

Javier Mascherano spilte samtlige minutter i en internkamp for det argentinske landslaget mot et sammensatt U17/U18-landslag. Mot A-landslagsdebut for Emiliano Insúa.

Tidligere i uken meldte det argentinske fotballforbundet på sine nettsider at Javier Mascherano var sliten og hadde problemer med muskeltretthet. I går spilte midtbanespilleren en internkamp bak lukkede dører.

Landslagssjef Diego Maradona delte troppen i to og arrangerte to kamper bak lukkede dører mot spillere fra U17 og U18. I den første kampen, mot et sammensatt U17/U18-landslag, vant Maradonas menn 3-0. Både Emiliano Insua og Javier Mascherano var på banen samtlige minutter.

Lagoppstilling: Sergio Romero; Jonás Gutiérrez, Rolando Schiavi, Gabriel Heinze, Emiliano Insúa; Enzo Pérez, Javier Mascherano, Ángel Di María; Pablo Aimar; Lionel Messi, Gonzalo Higuaín.

I det andre oppgjøret vant A-landslaget 2-0 mot U17. Det argentinske fotballforbundet har ikke kommet med opplysninger om kampenes varighet.

Ifølge en i støtteapparat som Associated Press har vært i kontakt med, ligger det an til at startoppstillingen mot Peru blir noenlunde lik lagoppstillingen fra den første internkampen. Det betyr i så fall at det går mot A-landslagsdebut for Emiliano Insúa. Manchester Citys Carlos Tevez sto over i går grunnet skade.

Argentina ligger på 5.plass i den søramerikanske VM-kvalifiseringen før de avsluttende kampene mot Peru og Uruguay. De fire beste i Sør-Amerika går direkte til VM, mens 5.plass må ut i play-off mot laget som havner på 4.plass i CONCACAF.

Javier Mascherano var en av de argentinske spillerne som var til stede på pressekonferansen etter gårsdagens internkamper, og landslagskapteinen gir sin tydelige støtte til hardt pressede Diego Maradona.
- Maradona har vår fulle støtte. Han er treneren, og han vet hva han gjør, svarte Mascherano.

Maradona uttalte nylig at han vurderer å fratre sin stilling selv om Argentina skulle nå VM-sluttspillet i Sør-Afrika.