McAuley ikke helt fornøyd

Trener Hugh McAuley er ikke helt fornøyd, selv om Liverpool har skaffet seg et flott utgangspunkt foran returkampen mot Birmingham i juniorcupens semifinale.

Liverpools juniorer vant i går kveld 3-0 borte mot Birmingham, og har med det skaffet seg et glimrende utgangspunkt foran returkampen i semifinalen i FA Youth Cup på Anfield om en uke. Trener Hugh McAuley finner likevel ting å sette fingeren på, etter de rødes overbevisende forestilling på St Andrews der samtlige scoringer kom den første halvtimen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. I de første 45 minuttene skapte vi sjanser og gjorde noen fine mål, i tillegg til at vi spilte mye god fotball. Men vi kunne ha gjort enda flere mål. Lauri Dalla Valle hadde en stor sjanse like før pause, som deres keeper reddet på ypperlig vis, uttaler McAuley til Liverpool Daily Post.

- Jeg var fornøyd med første omgang, men er litt skuffet over prestasjonene våre etter pause. Selv om vi hadde noen store sjanser til å gjøre oppgaven umulig for Birmingham ved Lauri og Adam Pepper, gjorde deres keeper igjen flere fine redninger. Jeg følte imidlertid at pasningsspillet vårt ikke var godt nok i andre omgang, og spillet sett under ett var ikke bra nok de siste 45 minuttene.

- Vi var litt ukonsentrerte i begynnelsen av andre omgang. Vi slappet litt av, selv om vi i pausen hadde gjort et poeng ut av at vi måtte fortsette på samme måte. Det klarte vi kun periodevis etter pause. Vi må bli mer stabile enn dette.

- Selv om jeg er godt fornøyd med resultatet, er det bare å slå fast at vi kun er halvveis. Det skal spilles en kamp på Anfield i neste uke også. Da må vi spille fotball i 90 minutter, og ikke bare i 45. Vi kan være takknemlige for resultatet, men andre omgang var rett og slett ikke bra nok.

McAuley skryter imidlertid av goalgetteregenskapene til Lauri Dalla Valle, som gjorde sitt 16. og 17. mål for sesongen. I tillegg roser han også David Amoo.

- Vi var heldige med den andre scoringen, som var en tabbe av deres målvakt. Lauri var oppmerksom, og tok vare på sjansen når den bød seg. Han er våken på slike situasjoner, og satte ballen behersket i mål når han fikk den servert på sølvfat. Han er kjapt oppe i situasjonen, og får med seg ballen.

- På det første målet var han også våken og i posisjon. Han så sitt snitt til å score fra skrå vinkel, og tok den.

- David Amoo gjorde også et flott mål, så det var gode prestasjoner ved alle tre målene. I første omgang spilte vi mye god fotball, kom ofte til dødlinja og fikk slått inn foran mål. Vi kunne ha gjort tre eller fire mål til, om vi hadde hatt hellet med oss. Men Birmingham hadde en meget god keeper.

- David Amoo er veldig god en mot en i og rundt straffefeltet, og var en konstant trussel før pause. Han skapte sjanser både for andre og for seg selv. Han ble litt borte etter pause. Han burde vært en større trussel på høyreflanken da. Men pasningsspillet var ikke bra nok til at vi fikk foret ham med tilstrekkelig med fremspill. Det må vi jobbe med.

Trass i at McAuley ikke var helt tilfreds, er det hevet over tvil at de røde nå har meget gode muligheter til å spille finale i FA Youth Cup for tredje gang på fire år. De røde har vunnet turneringen tre ganger tidligere, og vil møte Arsenal eller Manchester City i en eventuell finale. Arsenal ligger best an i løypa foran returen på Emirates neste onsdag, da de vant 2-1 på bortebane.