McParland henrykt over juniortriumf

U18 gikk seirende ut av en turnering på Tenerife i helgen. Akademi-direktør Frank McParland er meget godt fornøyd med lagets utvikling. Viktig å forberede seg til å spille på et høyere nivå.

Liverpools juniorlag vant 3-0 mot CD Tenerife i finalen av den 18. utgaven av Torneo Internacional de Fútbol Juvenil Villa de Adeje på Tenerife i helgen. I gruppespillet møtte Rodolfo Borrells mannskap Real Zaragoza og UD Las Palmas. I den andre puljen spilte Celta Vigo, CD Tenerife og et regionslag fra Tenerife sør. I 40 graders varme gikk Liverpool helt til topps. Det er første gang på fem år at Liverpools juniorlag vinner en turnering på fremmed grunn.
- Det er stort at guttene har hatt en så lovende start, sier Frank McParland til Liverpoolfc.tv

- Jeg hørte faktisk alt om det fra Phil Thompson. Han var på ferie der og dro for å støtte guttene i hver kamp de spilte. Han ringte meg for kamprapporter. Han fortalte meg hvem som spilte bra og hvordan kampene var.

- Det bare viser det gode forholdet vi har med Phil. Det er fantastisk for guttene å ha en vinnende e-cupkaptein heiende på sidelinjen.

Gruppepillskampene gikk av stabelen på fredag, mens finalen ble spilt på søndag. McParland føler at triumfen vil gi spillerne et stort løft foran Villarreal-turneringen kommende helg.
- Det vil være gunstig som en del av lagbyggingsprosessen for både stab og spillere. Det er en virkelig god stemning, og spillerne begynner å finne hverandre.

- Både Pep Segura og Rodolfo er henrykt over å ha vunnet turneringen, men de vet også at det viktigste er å forberede spillerne på å spille på det høyeste nivået de kan.

Rodolfo Borrell er også fornøyd med lagets utvikling.
- Jeg er virkelig fornøyd med laget og deres arbeidsinnsatts.

- Hver dag forbedrer vi oss taktisk. Vi forsøker å hjelpe spillerne litt etter litt. Vi er alle fornøyde med opptredenene deres så langt.

- Vi må fortsette å prøve å forbedre oss. Forhåpentligvis kan vi gjøre det og bli sterke i fremtiden.